Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

Veelgestelde vragen over portofoons en portofoonwinkel

Veelgestelde vragen over portofoons en portofoonwinkel

Op deze pagina vertellen we je wie Portofoonwinkel is, leggen we je technische termen uit rond portofoons en de werking. Ook leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen van je portofoon. Natuurlijk hopen wij dat je tevreden bent na je aankoop, maar mocht er toch iets misgaan leggen we ook de rma procedure uit.

1. Algemene info

1.1 Wie is Portofoonwinkel?

Wij zijn een online aanbieder van portofoons en accessoires van topmerken. Portofoonwinkel levert zowel aan bedrijven als particulieren en streeft ernaar om kwaliteit te bieden tegen scherpe prijzen. Mede doordat wij een webwinkel zijn, kunnen wij onze producten tegen deze aantrekkelijke prijzen aanbieden. Bij portofoonwinkel ontvang je advies op maat en persoonlijke begeleiding bij het kiezen van de juiste oplossing voor jouw situatie!

1.2 Hoe kan ik Portofoonwinkel bereiken?

Portofoonwinkel is van maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.30 telefonisch te bereiken op 030-6691227. Daarnaast kun je natuurlijk altijd per e-mail contact zoeken.

1.3 Wat zijn de leveringsvoorwaarden van Portofoonwinkel?

Je vindt onze leveringsvoorwaarden hier.

1.4 Hoe kan ik advies vragen?

Je kunt met ons bellen voor advies op maat. Daarnaast kun je jouw vragen per e-mail aan ons stellen.

1.5 Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Dit kun je telefonisch doen, maar ook via de website. Wens je nu een offerte te ontvangen? Klik dan hier.

1.6 Is het mogelijk om mijn bestelling af te halen?

Het is op mogelijk om bestellingen bij ons af te halen.

1.7 Doet Portofoonwinkel ook aan verhuur van portofoons?

Het is mogelijk om bij ons portofoons te huren. Stuur een e-mail en ontvang een scherpe offerte!

2. Uitleg van technische termen

2.1 Wat is een portofoon?

Een portofoon is een draagbaar zend-ontvangtoestel voor het onderhouden van een of meerdere verbindingen ter plaatse. De portofoon werd in het beginstadium met name gebruikt door hulpdiensten zoals de politie, brandweer en bij defensie. De laatste jaren is de portofoon echter sterk in populariteit gestegen. Dit heeft een aantal redenen. Zo zijn de mogelijkheden van portofoons een stuk uitgebreider dan enkele jaren geleden en de techniek is een stuk betaalbaarder geworden. ‍ Simpelweg kan het grote portofoon aanbod worden opgesplitst in de volgende categorieën :

Licentievrije (446) portofoons

De licentievrije PMR446 portofoons maken gebruik van 8 door de overheid vrijgegeven frequenties. Vrijwel alle vrij verkrijgbare zend/ontvang apparatuur werken op deze frequentie. De kans dat je tijdens het gebruik van jouw portofoon storing of hinder ondervindt van anderen is dus aanwezig. Het zend vermogen is beperkt tot 500mW. (max 3 km op een open vlakte en in een stedelijke omgeving niet zijnde binnen in een gebouw ongeveer 600 meter). Storing door andere gebruikers is echter vaak op te lossen door af te stemmen op een ander kanaal waar op dat moment niemand actief is.

Licentie portofoons (vergunningsportofoons)

Licentie portofoons zijn duurder. Maar je krijgt daarmee de beschikking over een aan een zeer beperkte groep toegewezen frequenties, waardoor de kans op hinder van anderen tijdens het gebruik sterk afneemt. Het zendvermogen kan ingesteld worden op 1W of 5W, wat het bereik binnen gebouwen sterk ten goede komt. Tevens zijn er op deze portofoons vele extra opties mogelijk welke niet beschikbaar zijn bij de vergunningsvrije portofoons. Hierbij kun je denken aan diverse modellen headsets, oortjes, handmicrofoons en andere accessoires.

Noot: de hier genoemde haalbare afstanden zijn maximalen. Het bereik van zend/ontvang apparatuur is sterk afhankelijk van vele omgevingsfactoren en weersinvloeden.

2.2 Wat is Noise Cancelling?

Noise Cancelling is een ruisonderdrukkingstechniek die in diverse portofoons en portofoonheadsets wordt geleverd. Deze techniek zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden automatisch worden gereduceerd. De ontvangende partij kan je dus veel beter verstaan, ook als er achtergrond en/of ruisgeluiden zijn! Je kunt op de site bij de productomschrijving zien of de betreffende portofoon / headset over de Noise Cancelling techniek beschikt.

2.3 Wat is VOX?

De VOX functie op een portofoon of portofoonheadset houdt in dat de portofoon automatisch de verbinding openzet wanneer je in de microfoon praat. Deze functie kan bijzonder handig zijn als je niet de mogelijkheid hebt om op dat moment de PTT functie (Push to Talk) functie te gebruiken. Er zijn tevens diverse headsets die deze VOX functie ondersteunen. Hiermee maak je jouw portofoonoplossing bijvoorbeeld geschikt voor gebruik op de motor of bijvoorbeeld paardrij instructie doeleinden. Informeer gerust naar de mogelijkheden via 030-6691227 of info@portofoonwinkel.nl

2.4 Wat kan ik met de babyfoonfunctie?

De babyfoonfunctie wordt bij portofoons veelvuldig gebruikt om op kinderen te passen. Het komt regelmatig voor dat de “gewone” babyfoons de gebruiker in de steek laten door een slecht geluid / storing en onvoldoende bereik. De portofoons met babyfoonfunctie bieden hierin uitkomst. Je plaatst een portofoon bij het kind en de andere portofoon houdt je bij je. Wanneer het kind geluid maakt, hoor je dat op de portofoon. Als het stil blijft in de kinderkamer gaat de portofoon automatisch in de stand-by modus waardoor je geen last hebt van beep tonen of ruis. Een uitstekende oplossing voor op vakantie, in het hotel, of gewoon thuis!

3. Portofoons

3.1 Wat zijn de grote voordelen van een portofoon?

Bereik

Het bereik is een belangrijk argument om voor een portofoon te kiezen ten opzichte van andere communicatieapparatuur. Met een portofoon heb je in ieder omgeving en op ieder tijdstip bereik en ben je volledig onafhankelijk van andere communicatie- en energiebronnen. Afhankelijk van de omgeving en omstandigheden biedt een portofoon een bereik van minimaal 200 meter tot maximaal 15 kilometer. Het bereik wordt sterk beïnvloed door objecten tussen jou en de andere partij(en). Hoe minder objecten tussen de portofoons, des te groter is het bereik. Je bent met een portofoon verzekerd van duidelijke communicatie onder elke omstandigheid.

De vrijheid van draadloos

Portofoons werken stand-alone en zijn dus verder niet afhankelijk van energiebronnen / telefoonlijnen e.d. Zodra je de accu / batterijen hebt opgeladen doet de portofoon zijn werk. Afhankelijk van het merk / type portofoon zijn deze uitgerust met extra scanfuncties en headsetmogelijkheden. Hierdoor wordt het ook mogelijk om spraakgestuurd contact te leggen met een of meerdere partijen op het kanaal.

Efficiency

Doordat je volledig ontspannen kunt communiceren en tijdens het gesprek allerlei werkzaamheden kunt verrichten, resulteert dit in directe tijdwinst en een hogere efficiency! Je doet meer in minder tijd en met minder moeite en kunt jouw portofoon in ieder situatie inzetten.

Duurzaamheid & betrouwbaarheid

Door de hoge kwaliteitseisen waaraan de portofoons van vandaag moeten voldoen, kun je volledig vertrouwen op jouw portofoon. Dit maakt de portofoon dan ook tot een veelgebruikte oplossing bij grote evenementen, beveiliging, sportactivieiten, bedrijfshulpverlening, bouwprojecten en talloze andere toepassingen. De portofoons worden, voordat ze de fabriek verlaten, uitvoerig getest en blootgesteld aan allerlei simulaties. Dit leidt tot productoptimalisatie zodat er voor iedere (bedrijfs)toepassing ook een professionele portofoonoplossing voorhanden is. Laat je overtuigen en vraag vrijblijvend meer informatie bij ons aan!

3.2 Welke merken portofoons biedt portofoonwinkel aan?

Portofoonwinkel biedt onder andere portofoons van de merken Kenwood, Motorola, Cobra en Icom aan. Daarnaast wordt er momenteel hard gewerkt aan uitbreiding en verdieping van het productassortiment. Heb je suggesties of zoek je een bepaald product? Neemt gerust contact met ons op zodat wij kunnen bekijken of wij dit voor je kunnen bestellen!

3.3 Zit er garantie op de portofoons?

Bij de producten op de site staat duidelijk vermeld welke vorm van garantie je op het geleverde product krijgt. Binnen deze periode (en ook daarna) kunt je altijd bij ons terecht wanneer je problemen ondervindt met jouw aankoop. Wij helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing. Eventuele defecte producten kun je na melding hiervan aan onze retourafdeling terugsturen. Volg hiervoor de stappen op onze site onder het kopje Klantenservice > Defect en retour.

3.4 Wat wordt verstaan onder de licentievrije 446 portofoons?

De 446 portofoons maken gebruik van de vrijgegeven 446 frequentiebanden. Voor portofoons die op deze banden werken heb je dus geen vergunning of licentie nodig. Alle licentievrije portofoons communiceren op deze kanalen. Hierdoor zijn portofoons van verschillende merken ook redelijk makkelijk op elkaar af te stemmen. Je kunt het aantal portofoons onbeperkt uitbereiden zoalng deze allen staan afgestemd op hetzelfde kanaal. Tevens is het mogelijk om iedere groep een eigen kanaal toe te kennen. Portofoons waarbij een vergunning / licentie is vereist werken op andere frequentiebanden. Hiervoor moet je betalen en ook in aanmerking komen.

3.5 Wat is het verschil tussen de licentievrije portofoons en licentie portofoons?

De licentievrije PMR446 portofoons maken gebruik van 8 door de overheid vrijgegeven frequenties. Vrijwel alle vrij verkrijgbare zend/ontvangst apparatuur werkt op deze frequentie. De kans dat je tijdens het gebruik van jouw portofoon storing of hinder ondervindt van anderen is dus aanwezig. Het zendvermogen is beperkt tot 500mW. (max 3 km op een open vlakte en in een stedelijke omgeving niet zijnde binnen in een gebouw ongeveer 600 meter). Storing door andere gebruikers is echter vaak op te lossen door af te stemmen op een ander kanaal waar op dat moment niemand actief is. ‍ Licentie portofoons zijn duurder. Maar je krijgt daarmee de beschikking over een aan een zeer beperkte groep toegewezen frequenties, waardoor de kans op hinder van anderen tijdens het gebruik sterk afneemt. Het zendvermogen kan ingesteld worden op 1W of 5W, wat het bereik binnen gebouwen sterk ten goede komt. Tevens zijn er op deze portofoons vele extra opties mogelijk welke niet beschikbaar zijn bij de vergunningsvrije portofoons. Hierbij kun je denken aan diverse modellen headsets, oortjes, handmicrofoons en andere accessoires. Noot: de hier genoemde haalbare afstanden zijn maximalen. Het bereik van zend/ontvangst apparatuur is sterk afhankelijk van vele omgevingsfactoren en weersinvloeden.

4. Kiezen van een consumenten / semi professionele portofoon

4.1 Waar moet ik op letten bij het kiezen van een portofoon?

De 446 portofoons maken gebruik van de vrijgegeven 446 frequentiebanden. Voor portofoons die op deze banden werken heb je dus geen vergunning of licentie nodig. Alle licentievrije portofoons communiceren op deze kanalen. Hierdoor zijn portofoons van verschillende merken ook redelijk makkelijk op elkaar af te stemmen. Je kunt het aantal portofoons onbeperkt uitbreiden zolang deze allen staan afgestemd op hetzelfde kanaal. Tevens is het mogelijk om iedere groep een eigen kanaal toe te kennen. Portofoons waarbij een vergunning / licentie is vereist werken op andere frequentiebanden. Hiervoor moet je betalen en ook in aanmerking komen. Bekijk eerst de mogelijkheden die de portofoon te bieden heeft. In welke omgevingen ga je de portofoon gebruiken en welk bereik heb je nodig? Wil je een headset of oortje bij jouw portofoon en wil je gebruik gaan maken van een VOX (spraakgestuurde) spreekfunctie of niet? Op basis van deze criteria kun je al enigszins een selectie maken uit ons aanbod. Kijk ook eens rustig bij onze verschillende pakketten die speciaal zijn afgestemd op bepaalde gebruikersgroepen. Zoek je een andersoortige oplossing of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op zodat wij je advies kunnen geven.

4.2 Welke accessoires zijn er verkrijgbaar bij mijn portofoon?

Bij verschillende portofoonmodellen zijn headsets verkrijgbaar in diverse modellen. Hierbij kun je denken aan diverse soorten oortjes, hoofdband headsets met en zonder VOX functie en handmicrofoons. Daarnaast zijn er voor de professionele modellen draagtassen, riemclips, holsters en battijpacks leverbaar. Verder kun je bij ons terecht voor diverse spareparts van de betere portofoons. Ben je op zoek naar een accessoire of onderdeel van jouw portofoon? Laat het ons gerust weten en wij bekijken of wij dit voor je kunnen bestellen!

5. Kiezen van een professionele portofoon

5.1 Welke accessoires zijn er verkrijgbaar bij mijn professionele portofoon?

Bij verschillende portofoonmodellen zijn headsets verkrijgbaar in diverse modellen. Hierbij kun je denken aan diverse soorten oortjes, hoofdband headsets met en zonder VOX functie en handmicrofoons. Daarnaast zijn er voor de professionele modellen draagtassen, riemclips, holsters en batterijpacks leverbaar. Verder kun je bij ons terecht voor diverse spareparts van de betere portofoons. Ben je op zoek naar een accessoire of onderdeel voor jouw portofoon? Laat het ons gerust weten en wij bekijken of wij dit voor je kunnen bestellen!

6. Proefplaatsing (bedrijven)

6.1 Wat zijn de voorwaarden van een proefplaatsing?

De voorwaarden van onze proefplaatsing zijn als volgt: Je ontvangt de portofoon(s) 5 werkdagen op proef. Na deze periode van 5 werkdagen horen we graag jouw ervaringen met de portofoon. Indien deze bevallen is, kun je de portofoon in je bezit houden en indien gewenst, maken we graag een passende offerte voor eventuele extra portofoons. Je kunt de ontvangen factuur gebruiken voor de betaling.

De portofoon uit de proefplaatsing bevalt niet? We horen natuurlijk graag van je wat hiervan de reden is. Na melding kunnen de artikelen retour gestuurd worden. De producten alsmede de verpakking dienen in nieuwstaat te blijven. Gelieve de verpakking niet te beplakken of te beschadigen. Indien niet het geval kunnen er restockingskosten gerekend worden. Indien de proefplaatsing geen succes was kijkt Portofoonwinkel graag met je verder naar een passende oplossing. Heb je de proefplaatsing onder rembours of per bank vooruit besteld, dan zaljouw aankoopbedrag minus verzendkosten & eventuele restockingskosten geretourneerd worden.

6.2 Wat kost een proefplaatsing?

In principe is de proefplaatsing geheel gratis. Je hebt altijd de vrijheid om het product terug te sturen indien deze niet bevalt. Je betaalt enkel de verzendkosten voor het retourneren indien je niet tot aanschaf overgaat.

6.3 Hoe kan ik een proefplaatsing aanvragen?

Dit kun je telefonisch via 030-6691227 doen, maar ook per e-mail.

6.4 Wat moet ik doen als ik het product dat ik op proef heb, wil terugsturen?

Neem dan contact met ons op. Je ontvangt een RMA nummer dat je op de buitenzijde van het pakket dient te vermelden. Vervolgens kun je het product retourneren.

6.5 Wat moet ik doen als ik het product dat ik op proef heb, wil houden?

Neem dan contact met ons op zodat wij weten dat je het product wenst te houden.

7. Service na aankoop

7.1 Ik heb mijn portofoon ontvangen maar hij werkt niet, wat kan ik nu doen?

Als de portofoon niet naar behoren functioneert, probeer dan in eerste instantie zelf de oorzaak te achterhalen door de meegeleverde installatie- en gebruikshandleiding(en) goed door te nemen. Komt je er niet uit, bel dan met het servicenummer van jouw portofoonmerk, deze servicenummers vind je in de handleiding van jouw portofoon. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

7.2 Wat kan ik doen als mijn product defect is?

Op onze site www.portofoonwinkel.nl vind je onder het kopje klantenservice het kopje defect & retour. Op deze pagina van de site kun je de benodigde gegevens invullen en een retournummer aanvragen. Onze RMA afdeling bericht je over de verdere gang van zaken. Wij streven ernaar jouw aanvraag binnen 24 uur in behandeling te nemen.

7.3 Ik krijg mijn portofoon / portofoon headset niet goed aangesloten, wat nu?

Lukt het je niet om de portofoon en/of portofoon headset goed aan te sluiten, bel dan met het servicenummer van jouw portofoonmerk, deze servicenummers vind je in de handleiding van jouw portofoon. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen.

7.4 Hoe kan ik defecte producten terugsturen naar portofoonwinkel?

Wanneer je via het RMA formulier op onze site contact hebt gezocht met onze RMA-afdeling, word je nader ingelicht. Defecte producten kunnen na melding naar ons worden teruggestuurd. Heb je desondanks vragen, bel dan gerust. Wij staan je graag te woord!