Home - Product informatie - Portofoons Algemeen - Portofoon repeaters

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1227

Start een chatgesprek


Portofoon repeater

Portofoons zijn een prima oplossing om heldere communicatie mogelijk te maken. Portofoons hebben doorgaans een groot bereik en zijn minder storingsgevoelig dan mobiele telefoons. Soms is het bereik van uw portofoons toch niet voldoende. Wilt u het bereik uitbreiden, dan heeft u een portofoon repeater nodig. Hoe werkt dit en wat is hierbij het verschil tussen analoge en digitale portofoons?

Wat doet een portofoon repeater?

Een portofoon repeater vergroot het bereik van uw portofoons. Dit biedt uitkomst wanneer het bereik in uw situatie beperkt wordt door bijvoorbeeld betonnen muren of elektronische apparatuur. Of wanneer u simpelweg het bereik in open veld wilt vergroten.

Portofoon repeater vergunningsvrije portofoons

Het is niet toegestaan om een portofoon repeater bij vergunningsvrije portofoons te gebruiken. Vergunningsvrije portofoons werken op de PMR446 frequenties en deze frequentieband is al overvol. Wanneer er een repeater op deze frequentie gebruikt wordt, zorgt u voor interferentie bij andere portofoongebruikers. Wilt u toch het bereik van uw portofoons vergroten, dan stapt u over naar vergunningsplichtige portofoons. Deze modellen hebben een hoger zendvermogen waardoor u geniet van een groter bereik.

Portofoon repeater vergunningsportofoons

Bij vergunningsportofoons is een portofoon repeater wel toegestaan. De repeater zal fungeren als tussenstation, waardoor de portofoons niet meer met elkaar onderling communiceren, maar via de portofoon repeater. Het voordeel hiervan is dat het bereik flink vergroot wordt. De repeater maakt gebruik van 1 frequentie (kanaal) en zorgt voor een kleine vertraging in de communicatie, doordat de berichten eerst binnenkomen op de portofoon repeater en van daaruit worden doorgezet naar de ontvangende portofoon.
Portofoon repeater

Analoge of digitale portofoon repeater?

Bij de keuze voor een portofoon repeater dient u te kiezen uit analoog of digitaal. De keuze hiervoor is afhankelijk van uw portofoon (analoog of digitaal). Er zijn een aantal verschillen tussen analoge en digitale portofoon repeaters. Met een digitale repeater kunt u 2 gesprekssessies tegelijkertijd voeren. Dit is niet mogelijk met een analoge repeater. Bij een analoge repeater hebben andere gebruikers geen toegang mogelijk tot het repeaterkanaal. Daarnaast kunt u meerdere digitale portofoon repeaters tegelijkertijd inzetten om voldoende reikwijdte te hebben met uw digitale portofoons. Bij een analoog systeem kan er technisch gezien maar 1 repeater worden toegepast.

Plaatsing van een portofoon repeater

Als u voornemens bent een analoge of digitale repeater te gaan gebruiken, is het belangrijk om de volgende zaken in acht te nemen:
  • Een repeater is maatwerk en geen standaardproduct
  • Een repeater wordt opgebouwd uit losse componenten
  • De locatie van een repeater is bepalend voor de prestaties
  • De gekozen instellingen in de repeater zijn bepalend voor de prestaties 
  • Al uw portofoons moeten worden ingesteld om samen te werken met een repeater

Zendmachtiging voor een repeater

Om een analoge of digitale repeater te kunnen gebruiken, heeft u een zendmachtiging van het Agentschap Telecom nodig. Als u reeds een zendmachtiging heeft voor vergunningsportofoons, dan zal die vergunning aangepast worden naar een repeater-machtiging. Er is geen verschil in kosten tussen een analoge of een digitale repeater vergunning.

Meer informatie

Wilt u meer weten over analoge en digitale portofoon repeaters? Bent u benieuwd of een portofoon repeater zou helpen in uw situatie? Of heeft u assistentie nodig bij het aanvragen van uw zendvergunning? Neem vrijblijvend contact op met de productspecialisten van Portofoonwinkel via 030 669 1227.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur een email naar   info@portofoonwinkel.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Bedrijfsnaam*:
Aanhef:
De heerMevrouw
Voornaam:
Tussenvoegsel:
Achternaam:
E-mailadres*:
Telefoonnummer:
Uw vraag of verzoek:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie