Home - Product informatie - Portofoons Algemeen - Portofoons in BHV

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1227

Start een chatgesprek


 

 Portofoons in Bedrijfshulpverlening

Bij moderne bedrijfshulpverlening (BHV) zijn portofoons simpelweg onmisbaar. Bedrijven weten echter vaak niet welke portofoon het meest geschikt is voor hun organisatie. Om u hierbij te helpen leggen wij op deze pagina uit waar de ideale BHV portofoon aan moet voldoen, evenals wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van portofoon installatie.
 

Waar moet u op letten?

Er zijn een aantal zaken van belang bij de keuze van een BHV portofoon. Deze zaken hebben vooral te maken met de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het toestel. Wanneer er een calamiteit is, moet een hulpverlener in alle omstandigheden goed kunnen communiceren én blijven communiceren. Vervelende verrassingen kunnen immers levens kosten. Samenvattend zijn er voor bedrijfshulpverlening vier kernbehoeften:

 
Stevig & stootvast Eenvoudige bediening

Een degelijke portofoon is onmisbaar voor bedrijfshulpverlening. Een hulpverlener moet kunnen vertrouwen op zijn portofoon. In een gevaarlijke situatie komt het vaak voor dat er ruw wordt omgegaan met een portofoon. Een toestel moet hier tegen kunnen en in zware omstandigheden blijven werken.
 

BHV portofoons worden vaak alleen ingezet bij calamiteiten en oefeningen. Dit betekent dat hulpverleners niet altijd even bekend zullen zijn met het toestel. Een eenvoudige, laagdrempelige bediening is daarom bijzonder belangrijk. Daarnaast geldt: des te eenvoudiger de bediening, des te sneller kan een hulpverlener zijn taak uitvoeren.
 
Accu met lange werktijd Handige oplaadoplossingen

Een accu met een lange werktijd is bij BHV van groot belang. Wanneer er een ongeval heeft plaatsgevonden, moet de accu lang genoeg meegaan om te kunnen communiceren totdat de hulpdiensten arriveren. Ook bij ontruimingen van al het personeel kan een goede accu van pas komen.
 

Een hulpverlener werkt meestal niet alleen. Daarom moet een goed BHV-systeem een groepslader of centrale lader hebben. Een centrale lader kan ook handig zijn om presentie te meten: zijn er wel voldoende BHV'ers in het pand om de situatie in goede banen te leiden?

 
 

Wat wij doen

Wij zorgen ervoor dat u het ideale BHV portofoonsysteem heeft. Wat het ideale toestel is, hangt uiteraard af van uw bedrijf en uw wensen. Ons assortiment bevat veel verschillende portofoons, waardoor elke wens kan worden ingewilligd. Sommige bedrijven willen bijvoorbeeld een toestel met een extra grote reikwijdte zodat er over lange afstand gecommuniceerd kan worden. Andere organisaties wensen een portofoon die alle belangrijke basisfuncties heeft maar tevens een zacht prijskaartje kent. Simpel gezegd zorgen wij voor alles. We geven eerst vrijblijvend advies. Als u akkoord bent, leveren we de producten uit ons assortiment. Vervolgens installeren we het systeem zodat alles werkt en u meteen aan de slag kunt. De prijs is uiteraard afhankelijk van het systeem dat u wilt.
TK-3401D

Kenwood ProTalk TK-3401D

Motorola DP1400 UHF

Motorola SL1600 UHF
Digitaal & analoog
Grote reikwijdte
Inclusief accu, lader en riemclip

Koop nu
Digitaal & analoog
Grote reikwijdte
Met headsetaansluiting

Koop nu
Digitaal & analoog
Uiterst compact
Stof- en spatwaterdicht

Koop nu
 

De voordelen van portofoons

Wanneer portofoons voldoen aan de kernbehoeften kunnen zij een aantal grote voordelen opleveren. Met ons advies en installatie van de meeste ideale portofoon voor uw bedrijf zorgen wij voor:
  • Een snellere en effectieve hulpverlening
  • Rust in het bedrijf
  • Controle over de situatie
Snelle hulpverlening Rust in het bedrijf Controle over de situatie
In gevaarlijke situaties is snelheid vaak het allerbelangrijkste. Door onze portofoon installatie kunnen uw BHV'ers sneller schakelen. Een goed systeem levert een vloeiende, vlekkeloze communicatie op die bij ernstige calamiteiten van cruciaal belang is. Een snelle communicatie op afstand kan levens redden.

 
Een betrouwbare hulpverlening zorgt voor een zekere rust in het bedrijf. Betrouwbare hulpverlening begint uiteraard met de professionaliteit van de hulpverleners zelf. Enkel een goede voorbereiding en opleiding is echter niet genoeg. BHV'ers kunnen hun kennis alleen in de praktijk brengen met een portofoon die ook in zware omstandigheden zoals bij brand en stof prima kan functioneren. Met een goede portofoon installatie is het eenvoudiger om het overzicht te bewaken. Dit is zeker in chaotische omstandigheden van groot belang. Een BHV portofoon installatie zorgt ervoor dat BHV'ers goed te coördineren zijn. Met een goed systeem worden alarmdiensten snel bereikt en ziet u meteen of er voldoende BHV'ers zijn om de situatie onder controle te houden.
 
 

Neem contact op

Aanhef: *
De heerMevrouw
Voornaam: *
Achternaam: *
Bedrijfsnaam:
Telefoon: *
Email: *
Toelichting aanvraag: *
 

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie