Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

VoIP of Internet telefoon

VoIP of Internet telefoon

Bellen via internet is goedkoper dan bellen via de vaste lijn. Om te kunnen bellen via internet heb je een internet telefoon nodig. Een internet telefoon noemt men meestal een VoIP telefoon of IP telefoon. Bekijk hier onze selectie internet telefoons zonder abonnement of onze selectie voip telefoons met abonnement en telefoonnummer welke voorgeconfigureerd zijn voor jou.

Wat is VoIP?

VoIP staat voor "Voice over IP" waarbij de afkorting IP staat voor Internet Protocol. Jouw stem wordt via internet verstuurd in plaats van de traditionele koperlijn van bijvoorbeeld KPN. Om meer te lezen over VoIP kun je terecht op de wiki pagina over VoIP.

VoIP kosten

Bellen via internet is goedkoper omdat je niet meer afhankelijk bent van jouw telefonie provider die jouw gesprek tot stand moet brengen via dure en ouderwetse technieken zoals een koperlijn. Omdat alles via hoge snelheid via internet verbonden is zijn de kosten stukken lager dan bij traditionele telefonie.

Welke internet telefoon?

Er zijn uiteenlopende soorten internet telefoons, waarvan de prijzen variëren van zo'n 50 euro tot aan honderden euro's. De basis van alle internet telefoons is wel gelijk ongeacht de prijs. De internet telefoons uit ons assortiment werken allemaal met het SIP protocol, een protocol dat door iedere voIP provider wordt ondersteund. Bij de aanschaf van een internet telefoon is het aantal lijnen dat een telefoon aankan van belang. Voor het voeren van meerdere gesprekken tegelijk heeft u een telefoon met meerdere lijnen nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval op een receptiepost.

Internet telefoon voor thuisgebruik

Voor thuisgebruk is het aantal lijnen vaak minder belangrijk, een simpele internet telefoon is in zo'n geval voldoende. Voor thuisgebruik raden wij de draadloze Gigaset VoIP telefoons aan. VoIP provider voor consument Als consument kun je het beste terecht bij VoIP aanbieder voizXL. Bekijk hier de gunstige tarieven.

Internet telefoon voor zakelijke telefonie

Voor zakelijk gebruik zijn er naast het aantal lijnen meer zaken belangrijk zoals de ondersteuning voor auto-provisioning zodat je alle telefoons tegelijk kunt installeren. Een belangrijk punt bij zakelijke VoIP telefonie is dat je naast goede internet telefoons ook zorgt voor een degelijke VoIP telefooncentrale. Populaire zakelijke internet telefoons zijn Cisco IP telefoons en Grandstream IP telefoons.

Advies op maat?

Wil je professioneel advies over de beste VoIP telefoon voor jouw specifieke situatie? Bel dan vrijblijvend met 030 669 1225 en ontdek de juiste oplossing volgens onze productspecialisten. Uiteraard mag je jouw vraag ook mailen naar info@voipshop.nl of start een live chat op de website.