Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

Hikvision intercoms

Hikvision intercoms

Als 's werelds grootste fabrikant van beveiligingscamera’s biedt Hikvison een zeer breed assortiment van producten aan voor verschillende doeleinden en situaties. Zo biedt Hikvision ook VoIP-intercomsystemen aan, waarmee je gemakkelijk op afstand oproepen kunt beantwoorden en de deur voor je gasten open kunt doen. Op deze pagina zullen wij meer uitweiden over de intercomsystemen van Hikvision.

Intercomsystemen voor particulier en zakelijk gebruik

Naast beveiligingscamera’s levert Hikvision ook intercomsystemen voor particulier en zakelijk gebruik. Ideaal om van afstand te bekijken wie er voor je deur staat en vanaf je mobiele telefoon de deur te openen. De systemen zijn uiteraard uitstekend te combineren met een Hikvision camera systeem. De beelden die door de intercom worden gemaakt kunnen worden opgeslagen op de NVR van het reeds aanwezige beveiligingscamera systeem. Zo weet Hikvision ervoor te zorgen dat de apparatuur optimaal samenwerkt en zorgt voor een overzichtelijke situatie op je locatie. De Hikvison intercom maakt gebruik van de mobiele Hik-connect applicatie, dezelfde applicatie die gebruikt wordt voor het beheren van hun CCTV camerasystemen. Met de app kunnen eenvoudig oproepen op afstand worden beantwoord, deuren worden geopend en opgenomen beelden worden teruggekeken. Alle intercomproducten kunnen gemakkelijk worden aangesloten via PoE. Hierdoor hoeft er slechts 1 netwerkkabel naar de producten gebracht te worden die deze koppelt aan een PoE switch in het netwerk.

De twee hoofdtoepassingen van Hikvision intercom:

1. Modulair intercomsysteem

Een modulaire intercom oplossing is door de vele optionele extension modules multifunctioneel inzetbaar. Zo maakt het modulaire intercomsystemen het mogelijk om meerdere intercoms op één systeem bij de deur aan te laten sluiten, wat het systeem een uitstekende keuze maakt voor bijvoorbeeld een appartementencomplex met meerdere bewoners of een kantoorpand met meerdere bedrijven. Voor zakelijke toepassingen kan het modulaire intercomsysteem naar voorkeur worden uitgerust met kaartlezers en keypads, zodat de vaste bezoekers van het pand bij aankomst direct naar binnen kunnen.

Apartment-Solution.png

2. Villa systeem

De villa intercom oplossingen van Hikvision zijn speciaal ontworpen voor woonhuizen en villa’s. De systemen bestaan uit een multifunctionele buitenpost en binnenpost. Zo kan de binnenpost van het intercomsysteem bijvoorbeeld ook gebruikt worden als digitale fotolijst, zodat het display als prettige wanddecoratie kan dienen in de woning. Net als de modulaire oplossing, zijn alle componenten van het villa intercomsysteem aan te sluiten met een netwerkkabel en kunnen deze worden gevoed worden via PoE. Bij specifieke modellen is een netwerkkoppeling via W-Fi ook mogelijk.

Villa-Solution.png

Systeemcomponenten

Een intercomsysteem van Hikvison kent een aantal standaardcomponenten. Gezamenlijk vormen deze onderdelen een totaaloplossing voor verschillende situaties en eisen. Een intercom systeem kent de volgende 4 onderdelen: 1.      Een buitenpost 2.      Een binnenpost 3.      Netwerk infrastructuur en storage 4.      Controle software en een mobiele applicatie

1. Buitenpost

Bij het ontwerpen van een complete intercom oplossing wordt de buitenpost vaak als eerst gekozen. Alle Hikvision buitenposten beschikken over een ingebouwde 2MP fisheye camera, een drukknop, een omdirectionele microfoon en een luidspreker. Naast deze algemene functiesfuncties zijn er modellen beschikbaar met ingebouwde kaartlezers, displays, drukkoppen en meer. De buitenpost wordt gekoppeld aan een elektrisch slot via een meeraderige elektriciteitskabel (multicore). Via deze kabel kan de deurdoor een signaal van de buitenpost worden geopend.

hikvision-ds-kd8003-ime1-video-intercom-module-door-station-6-1.jpg

2. Binnenpost

De binnenpost is een indoor monitor waarop de beelden van de buitenpost getoond worden wanneer er wordt aangebeld. Via de binnenpost kan er via de ingebouwde omni-directionele microfoon en luidspreker spreken met de persoon aan de deur, kunnen de live camerabeelden van de buitenpost bekekene worden en kun je de deur openen voor degene die voor de deur staat. Als standaard speelt de binnenpost een audio ringtone af wanneer er wordt aangebeld. De binnenpost kan ook worden aangesloten op een reeds bestaande chime/gong.

hikvision-ds-kh8350-wte1-intercom-indoor-station-1-1.jpg

3. Netwerk infrastructuur en storage

De IP-intercomsystemen van Hikvision worden aangesloten via een netwerkverbinding, wat in de praktijk betekent dat alle apparatuur gekoppeld dient te worden met een switch die in verbinding staat met een router. Indien een PoE switch wordt gebruikt kan de apparatuur ook via deze kabel van voeding worden voorzien. Voor specifieke producten is het ook mogelijk om gebruik te maken van een draadloze netwerk verbinding. Deze apparaten zullen in dit geval wel via een voedingsadapter van stroom voorzien moeten worden. De gemaakte beelden door de camera van de intercom kunnen worden bewaard op een NVR van Hikvision of op een microSD kaart (mits het intercomsysteem hier compatibel mee is). Als er van geen van deze twee opslagmogelijkheden gebruikt wordt gemaakt, kunnen de camerabeelden enkel live worden getoond in de Hik-connect applicatie of op de binnenpost.

4. Controle software en mobile applicatie

Een intercomsysteem kan worden ingesteld op verschillende manieren. 1. De instellingen zijn eenvoudig te beheren via de wizard op het display van de binnenpost. 2. Het is ook mogelijk om instellingen en beheer van je intercomsysteem te laten verlopen via IVMS 4200. Dit is het gratis VMS platform van Hikvision waar zowel intercom als IP camera mee beheerd kunnen worden. Zoals eerder aangegeven speelt de mobiele Hik-connect applicatie ook een grote rol voor het intercomsysteem. Op deze app ontvang je een melding wanneer er iemand aan belt. De live beelden kunnen dan via de app worden bekeken en en kan via je mobiele telefoon terug worden gesproken tegen de persoon voor de deur. De deur kan hierna van afstand via de app worden geopend.

Handige tips voor je intercom

  • De intercomproducten van Hikvision zijn ontworpen voor installatie door een installateur die de nodige trainingen van Hikvision gevolgd heeft. Om die reden raden wij aan dit soort systemen altijd door een professional te laten installeren. De intercom oplossingen zijn ook niet Plug & Play ready, waardoor ze in gebruik en installatie niet vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld een Ring deurbel. Wij bieden voor de installatie van de intercomproducten van Hikvision een speciale intercom installatieservice aan.
  • Sluit de apparatuur als het mogelijk is altijd bekabeld aan. Dit zorgt voor een betrouwbaardere verbinding en een betere communicatie tussen de verschillende producten

Meer informatie over de intercomsystemen van Hikvision?

Wil jij graag advies over de intercomsystemen van Hikvision of heb je nog vragen over de intercominstallatieservice? Neem vandaag nog contact op met onze productspecialisten. Bel naar 030 669 1225, stuur een e-mail naar info@voipshop.nl of vul het onderstaande contactformulier in. Onze specialisten helpen je graag verder!