Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

Router thuis vervangen

Router thuis vervangen

Heb je een modemrouter van jouw provider ontvangen, maar vallen de internetsnelheid en functionaliteiten tegen? Dan kun je ervoor kiezen om je router thuis te vervangen door een geavanceerder model. Geavanceerde routers bieden doorgaans meer mogelijkheden wat betreft VPN en VLAN’s en beschikken over uitgebreidere firewall opties voor een veiliger netwerk. Bovendien hebben nieuwere routers een grotere rekenkracht dan een standaard router, zodat meer apparaten van een verbinding voorzien kunnen worden. Er zijn zelfs speciale gaming routers op de markt voor de doorgewinterde gamers die geen netwerkonderbreking kunnen gebruiken.

Of je huidige modemrouter te vervangen is, hangt af van jouw provider. Daarnaast is het ook mogelijk om de WiFi in huis te verbeteren. Na het lezen van onderstaande informatie weet je exact wat je kunt doen om jouw thuisnetwerk te optimaliseren. En is je vraag nog onbeantwoord of wil je advies op maat, dan kun je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Huidige router in bridge mode

Afhankelijk van jouw provider kun je de gekregen modemrouter in bridge mode plaatsen, zodat het apparaat alleen nog als modem dient. De nieuwe modernere router zal de routerfuncties op zich nemen en wordt met een Cat-kabel op het modem aangesloten. Je kunt ervoor kiezen om het modem en de router beide in je meterkast te plaatsen, maar het is wellicht praktischer om je (WiFi-)router op een gunstigere plaats in huis te positioneren. Is KPN jouw provider, dan is deze optie niet mogelijk omdat de ExperiaBox niet in bridge mode gezet kan worden. De Ziggo router is wel geschikt om als bridge te gebruiken. Hiervoor neem je telefonisch contact op met Ziggo, zodat zij de instelling van jouw modemrouter kunnen aanpassen. Heb jeeen andere provider, vraag dan na of de modemrouter in bridge mode te plaatsen is.

Huidige router vervangen door een glasvezelrouter

Wil je een nieuwe glasvezelrouter aansluiten voor een sneller thuisnetwerk? Neem dan contact met ons op voor een passend advies. Een geschikte router voor glasvezelinternet is de DrayTek Vigor 2135FVac Gigabit 11ac glasvezelrouter. Het apparaat beschikt over één Gigabit WAN SFP-poort en wordt onder andere geleverd met een SFP-module, zodat je de glasvezelverbinding rechtstreeks kunt aansluiten op de router. De DrayTek glasvezelrouter biedt draadloze doorvoersnelheden tot 400 Mbps op 2,4GHz en 867 Mbps op 5GHz en is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld gaming, multimedia streaming en IP-telefonie. Naast 1 Gigabit WAN-poort beschikt de router over 4 Gigabit LAN-poorten. Zo kun je ook meerdere apparaten bekabeld voorzien van razendsnel internet.

Huidige ADSL- of VDSL-modemrouter router vervangen

Heb je een ADSL- of VDSL-verbinding en wil je jouw modemrouter vervangen? Sinds 2022 is in Nederland vrije modemkeuze toegestaan, ongeacht bij welke provider je zit. Je kunt dus zelf bepalen welke modemrouter je gebruikt voor je internetverbinding en bent niet meer verplicht om gebruik te maken van het model dat je provider levert. Kijk in je abonnementsvoorwaarden welk type verbinding je exact hebt en informeer bij jouw provider naar de mogelijkheid tot vervangen. Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze productspecialisten voor advies op maat.

WiFi in huis verbeteren

Is het WiFi-bereik in huis slecht en wil je dit verbeteren? Ook dat is een uitstekende reden om jouw huidige modemrouter te vervangen, bijvoorbeeld door een WiFi 6 router. Daarnaast kun je ervoor kiezen om access points te plaatsen, zodat je door de gehele woning een betrouwbare WiFi-verbinding hebt. Lees hier meer informatie over het verbeteren van WiFi bij jou in huis.

WiFi 6 router

Een WiFi 6 router, kan de snelheid van jouw WiFi-verbinding aanzienlijk verbeteren. Let er wel op dat je verbonden apparaat zoals een smartphone de snelheden van de WiFi 6 router ondersteunt, anders kunnen de snelheden lager liggen. Voor een perfecte WiFi-dekking door jouw gehele woning is het aan te raden om access points te plaatsen.

WiFi access points

Met access points breid je het WiFi-netwerk in jouw woning eenvoudig uit. Sluit één of meerdere access points bekabeld aan op de router, dan hoeft de router geen WiFi-functionaliteit te bieden. Kies bijvoorbeeld voor onderstaande DrayTek router in combinatie met één of meerdere Zyxel Nebula access points voor een snel en betrouwbaar WiFi-netwerk. Kun of wil je geen bekabeling aanleggen om de WiFi-snelheden in jouw woning te verbeteren? Dan is een WiFi Mesh oplossing met powerline technologie een uitstekende keus. Kies ook bij deze oplossing voor een router zoals het DrayTek model en plaats de units uit het TP-Link Deco P9 3-pack verspreid door het huis. Heb je de Deco P9 aangesloten op het stopcontact en ingesteld als access point, dan vormen de units één naadloos WiFi Mesh netwerk zonder haperingen in de verbinding.

Meer informatie of advies? Neem contact met ons op!

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of wil je passend advies voor jouw situatie? Neem dan telefonisch contact met ons op via 030 669 1222 of stuur een e-mail naar info@routershop.nl. We helpen je graag bij jouw keuze voor een geschikte oplossing