Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

Snel internet in het buitengebied

Snel internet in het buitengebied

Mobiel internet als vaste verbinding

Vergeet een trage ADSL-verbinding met lage doorvoersnelheden. 4G of 5G is de nieuwe manier om in het buitengebied of plattenland te genieten van goed en stabiel internet. Om 4G te gebruiken als internetverbinding voor jouw netwerk, heb je een 4G router, 4G simkaart en een externe antenne nodig. Mobielverbinden denkt graag met je mee voor een passende set-up voor jouw specifieke behoeften en situatie. Wanneer 5G op jouw locatie toegankelijk is, is het uiteraard ook mogelijk om een 5G router met 5G simkaart in te zetten. Hiermee kunnen nog hogere snelheden worden behaald!

4G/5G abonnementen

Bij Mobielverbinden vind je onder andere 4G- en 5G-simkaarten met Unlimited Data. Je ontvangt een simkaart met onbeperkte databundel, die ook echt onbeperkt is. Er is dus geen daglimiet van bijvoorbeeld 5GB data. Deze simkaarten van Internet on Demand werken op het T-Mobile netwerk, waardoor je ook gebruik kunt maken van het nog snellere 4G+ netwerk. Ook zijn er verschillende 5G simkaarten van Internet on Demand beschikbaar op Mobielverbinden. Je kunt kiezen tussen verschillende looptijden, van 1 week tot wel 6 maanden.

4G/5G routers

Om verbinding te kunnen maken met het 4G netwerk, heb je ten eerste een 4G router nodig. Je plaatst de 4G simkaart in de router, waarna er een lokaal netwerk wordt opgezet. De 4G routers zijn grofweg in te delen in drie verschillende groepen:

  • Routers voor consumenten. Met deze 4G router zet je eenvoudig een draadloos netwerk op in combinatie met een 4G simkaart. Hierdoor geniet ook in het buitengebied of op het plattenland van een goed en stabiel netwerk.
  • Zakelijke routers: MKB. Deze routers zijn ook uitstekend te gebruiken als 4G back-up, om te zorgen dat jouw essentiële bedrijfsprocessen draaiende blijven.
  • Zakelijke routers: Enterprise. Deze krachtige 4G routers zijn inzetbaar wanneer er een uitgebreid en sterk netwerk wordt opgezet. Je zorgt ervoor dat er altijd een goed netwerk is, zonder dat hier een bedrade verbinding voor nodig is.

Ook voor 5G oplossingen heeft Mobielverbinden een uitgebreid assortiment aan 5G routers. Deze routers kenmerken zich door hoge up- en downloadsnelheden en een uiterst stabiel netwerk.

Mensen met tablet buiten wifi

4G/5G antennes

Om het draadloze signaal een boost te geven, is het gebruik van een goede 4G/5G-antenne noodzakelijk. 4G verbindingen werken met MIMO-techniek (Multiple Input, Multiple Output). Dit houdt in dat je ook een antenne nodig hebt die MIMO ondersteunt. Als je geen gebruik maakt van dit type antenne, heb je twee losse antennes nodig om de 4G verbinding te ontvangen. 4G antennes zijn verkrijgbaar in indoor en outdoor varianten. Er zijn verschillende (omgevings)factoren die bepalen welke antennes het beste resultaat geven in jouw situatie. Wij raden aan om contact met ons op te nemen zodat wij jou van goed advies kunnen voorzien!

Benieuwd naar jouw ideale 4G/5G oplossing?

Ben jij benieuwd hoe 4G/5G dé oplossing voor jou kan zijn? Of heb je een andere vraag over 4G, routers of antennes? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten van Mobielverbinden. Wij helpen jou graag met het vinden van een passende oplossing die voldoet aan jouw wensen. Stuur een bericht via WhatsApp of naar info@mobielverbinden, bel naar 030 669 1226 of vul onderstaand contactformulier in.