Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

Ruigrok monitort project m.b.v. Cradlepoint 4G M2M routers
klantcase kommago mobielverbinden ruigrok

Ruigrok monitort project m.b.v. Cradlepoint 4G M2M routers

Nederlands’ oudste hekwerkfabrikant Ruigrok is inmiddels uitgegroeid tot een totaalleverancier van terreinbeveiliging en bedient organisaties uit alle gelederen. Het bedrijf onderscheidt zich in beveiliging, toegangstechniek, vertrouwen, innovatie en service en streeft altijd naar 100% tevreden klanten. Bij Ruigrok is een opdracht in veilige en vertrouwde handen, of het nu om een grote of kleine organisatie gaat.

KlantRuigrokBedrijfsprofielRuigrok is al sinds haar oprichting de bakermat van de Nederlandse hekwerkindustrie.BrancheMobiliteitOplossingRemote access systeem om aangelosten camera's te monitorenLocatieRuigrok, AlmereGebruikte productenCradlepoint AER1650NM en Cradlepoint COR IBR600CGebruik & ResultaatRemote monitoring van camera's ‍Plug en play oplossing

Wens

Voor een grootschalig high-end project had Ruigrok een stabiele netwerkaansluiting nodig om alarmmeldingen en camerabeelden te verzenden naar de PAC (alarmcentrale) en videomeldkamer. Op deze manier kon men in de meldkamer op een veilige manier camera’s monitoren en meekijken met de beelden. Aangezien Ruigrok al geruime tijd zaken doet met KommaGo, werd hier de vraag neergelegd voor een passende oplossing op basis van een 4G verbinding. De oplossing moest minimaal aan de volgende wensen voldoen:

  • Een stabiele netwerkverbinding bij alarmmeldingen.
  • De camera’s zijn op afstand benaderbaar door middel van portforwarding voor configuratie.
  • Eventuele extra locaties zijn via één webpagina benaderbaar.
  • De oplossing is op gebruikersniveau te configureren.

Oplossing

Ruigrok zocht dus een oplossing om de meldkamer veilig remote access te geven tot de camera’s die zich bevonden op een locatie zonder vaste netwerklijn. Na een bezoek van de productspecialist en een gedegen advies, koos het bedrijf voor een Cradlepoint oplossing. Op het hoofdkantoor van Ruigrok Nederland werd de Cradlepoint AER1650NM M2M router zonder modem geplaatst. Deze unit stond in verbinding met een Cradlepoint COR IBR600C 4G modem, die op de plaats van het project geïnstalleerd werd. Hierdoor kon men vanaf het hoofdkantoor de modemrouter en de aangesloten camera’s monitoren. “Doordat deze 2 units vooraf door KommaGo waren geconfigureerd, was het met recht plug and play.”

Het grote voordeel van de Cradlepoint oplossing is dat deze flexibel inzetbaar en goed te monitoren is. […] We hebben een zeer stabiele en degelijke oplossing en een goed passend advies mogen ontvangen vanuit KommaGo.

De Cradlepoint apparatuur bood Ruigrok de gewenste oplossing.

Er was sprake van een stabiele netwerkverbinding over 4G en men kon in de meldkamer de camera’s en het netwerk op afstand monitoren. De Cradlepoint producten hebben zich tijdens dit project bewezen.