Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

WiFi op jouw camping of vakantiepark? Wij hebben 3 tips voor je

WiFi op jouw camping of vakantiepark? Wij hebben 3 tips voor je

Ben je de eigenaar van een camping of vakantiepark en wil je jouw gasten toegang geven tot een veilig en snel WiFi-netwerk? Met onderstaande tips helpen we jou op weg. En dat kan zeer goed van pas komen, zeker als het in het hoogseizoen drukker wordt. Wil je een gastennetwerk opzetten of het bestaande WiFi-netwerk verbeteren, dan kun je uiteraard ook direct contact met ons opnemen voor advies.

Waarom zou je WiFi aanbieden?

Toegang tot een WiFi-netwerk is een essentiële service voor veel gasten om hun verblijf aangenamer te maken. Zij nemen hun draadloze apparatuur mee op vakantie om bijvoorbeeld hun reisplannen uit te stippelen, het weerbericht te checken en om contact te houden met familie en vrienden. Een uitstekende service is goede reclame, dus onmisbaar voor jouw accommodatie. Daarnaast kan het aanbieden van WiFi ook een inkomstenimpuls opleveren, wanneer je kiest voor het verkopen van internettoegang aan bezoekers. Het zorgt dus voor een extra bron van inkomsten, wat bijdraagt aan de financiële gezondheid van de accommodatie.

Tip 1: Houd rekening met de omgeving

Voor een camping met 10 standplaatsen heb je een andere WiFi-oplossing nodig dan een vakantiepark met wel honderden huisjes. Bovendien maakt het verschil of het geheel in een dichtbegroeid bos ligt of dat er op diverse plaatsen weinig bomen staan, zoals we zagen tijdens ons bezoek aan Vakantiepark De Krim. Het is dus afhankelijk van diverse omgevingsfactoren welke oplossing de beste WiFi biedt. Daarom bieden wij je graag een oplossing op maat. Daarbij moet rekening gehouden worden met de accommodaties van het materiaal dat voor de meeste demping zorgt. Een caravan dempt het WiFi-signaal bijvoorbeeld sterker dan een tent. En daar willen gasten natuurlijk niets van merken.

Beelden uit het NOS Jeugdjournaal van donderdag 9 augustus 2018.

Tip 2: Bepaal de benodigde capaciteit en andere wensen

Hoewel je alle gasten een WiFi-verbinding wil bieden, mag dit niet ten koste gaan van bedrijfskritische toepassingen die via WiFi verlopen. Zet daarom eerst op een rij hoeveel gasten je maximaal op jouw vakantiepark of camping verwacht te ontvangen. Bedenk welke apparatuur zij meenemen en welke toepassingen gebruikt worden. Vul de lijst aan met bedrijfskritische toepassingen die via een WiFi-verbinding werken en verbonden moeten blijven. Door rekening te houden met de maximale capaciteit voorkom je dat het netwerk overbelast raakt. Daarnaast is het sterk aan te raden om voor bezoekers een apart gastennetwerk op te zetten, zodat zij geen toegang hebben tot jouw interne bedrijfsnetwerk.

Tip 3: Kies voor een gebruiksvriendelijke oplossing

Om jouw gasten nog tevredener te stellen, is het fijn als het gebruik van de WiFi geen moeite kost. Hoewel een inlog de WiFi-verbinding veiliger maakt, is het wel vervelend wanneer men elke dag of zelfs meerdere keren per dag opnieuw verbinding moet maken met het WiFi-netwerk. Kies daarom voor een oplossing waarbij éénmalig inloggen genoeg is, waarna men gedurende het verblijf toegang heeft tot het gastennetwerk. Verlies daarnaast niet het gebruiksgemak voor jezelf uit het oog. De ene WiFi-oplossing is namelijk een stuk eenvoudiger te beheren dan de ander. En hoewel het een veelgevraagde service voor jouw gasten is, is het zonde als je hier te veel tijd aan kwijt bent.

Geschikte WiFi-apparatuur voor campings

Om jouw camping of vakantiepark van een goed WiFi-netwerk te voorzien, heb je geschikte apparatuur nodig. Onderstaande outdoor access points vormen elk een goede oplossing en geven je een idee van wat mogelijk is. Ontvang je liever advies op maat, dan kun je contact opnemen met onze productspecialisten.

Voordelen van EnGenius

EnGenius biedt betaalbare oplossingen die je eenvoudig zelf kunt installeren en vervolgens makkelijk beheert via de Cloud. In de gebruiksvriendelijke beheeromgeving is een hotspotsysteem geïntegreerd, zodat geen aparte hotspot gateway benodigd is om jouw gasten toegang tot het netwerk te geven. Ook bieden de access points een geïsoleerd gastennetwerk. Ideaal voor de kleinere campings zonder IT-specialist of wanneer de router niet makkelijk vervangen kan worden.

Voordelen van Ruckus

Ruckus biedt professionele oplossingen, die eenvoudig zijn in gebruik. Zowel qua opzet als qua beheer, wat via het dashboard op een pc of via de mobiele app verloopt. Het ingebouwde gastennetwerk is op basis van client-isolatie. Men krijgt toegang via het captive portal met de voorwaarden en eventueel via een guest pass. Dit hoge capaciteit access point is ideaal voor drukke omgevingen en grote campings.

Bekabeling aanleggen niet mogelijk?

Access points worden meestal bekabeld aangesloten op een router of een daarmee gekoppelde switch. Is het niet mogelijk om een kabel te trekken vanaf de internetaansluiting naar de plaats waar je het access point wil installeren? Bijvoorbeeld omdat de grond in het gebied het niet toelaat of omdat de afstand te groot is? Dan biedt een draadloze point-to-point verbinding uitkomst. Een point-to-point verbinding is een krachtige WiFi-verbinding tussen twee locaties, die je kunt opzetten met daarvoor geschikte point-to-point access points. Op de locatie op afstand koppel je een switch aan het daar geplaatste access point. Vervolgens sluit je op deze switch één of meerdere gewone access points aan voor een uitstekend gastennetwerk.

Toegangstickets voor het gastennetwerk

Het merk GIS (Guest Internet Solutions) biedt oplossingen voor het eenvoudig opzetten van een WiFi-gastennetwerk. De hoogwaardige, betrouwbare hotspot gateways (WiFi ticketsystemen) kennen een plug and play installatie en zijn eenvoudig in gebruik. Bepaal de prijzen voor specifieke gebruiksperiodes, stel datalimieten in en creëer een inlogpagina die aansluit bij de stijl van jouw organisatie. Met een ticketprinter print je makkelijk en snel de tickets met toegangscodes, die gasten toegang geven tot jouw WiFi-hotspot. Een GIS oplossing biedt gasten dus een WiFi-verbinding, maar kan tegelijkertijd ook ingezet worden om de organisatie te promoten en het rendement te verbeteren. GIS biedt beheersystemen die het voor kleine en grotere organisaties makkelijker maken om alle hotspot gateways te monitoren. Krijg via de webbrowser toegang tot de GIS GUI voor het beheren en configureren van jouw hotspot gateway of maak gebruik van de cloud voor beheer op afstand. Je configureert en monitort dan één of meer van jouw GIS producten via de optionele beheeromgeving in de cloud. Er is zit geen limiet aan het aantal te beheren apparaten. Het portal stuurt een melding per e-mail op het moment dat een product niet met de cloud verbindt, om de support en ondersteuning makkelijker te maken.

Jouw camping of vakantiepark van WiFi voorzien?

Wil je jouw gasten een topvakantie bieden en jouw service uitbreiden met een veilig en snel gastennetwerk? Onze productspecialisten helpen je graag met een oplossing op maat, zodat jouw WiFi-verbinding uitstekend werkt. Neem hiervoor contact op via telefoonnummer 030 669 1221 of stuur een e-mail naar info@wifishop.nl.