Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

WiFi in de tuin

WiFi in de tuin

Perfect WiFi-bereik, ook in uw tuin

Werkt het WiFi-netwerk binnenshuis snel en uitstekend, maar heb je in de tuin of op het terras slecht bereik? Zeer vervelend, want buiten wil je immers ook zorgeloos kunnen internetten via WiFi. Thuiswerken aan de tuintafel, Whatsappen vanuit je luie stoel en muziek streamen wanneer je met visite barbecuet. Ook voor ondernemingen met een terras of tuin kan een goed WiFi-bereik van belang zijn om klanten te voorzien in hun behoeften. Tijd om het WiFi-bereik in de tuin of op het terras te verbeteren!

De oplossing: een krachtig access point voor buiten

De ontvanger in een smartphone of tablet is niet heel sterk. Wanneer het WiFi-signaal vanaf binnen door de geïsoleerde buitenmuur heen naar jouw mobiele apparaat gaat, dan blijft er weinig van de goede verbinding over. Dit probleem voorkom je echter wanneer je buiten een WiFi-netwerk aanlegt. Een krachtig access point (zender) is dan de beste oplossing voor het creëren van stabiel WiFi in de tuin. Je sluit het access point via een router of switch aan op jouw netwerk, waarna het apparaat buiten wordt geplaatst en daar een WiFi-signaal uitzendt.

Ons advies

In ons assortiment vind je diverse outdoor access points waarmee je buiten uitstekend WiFi-bereik heeft, zodat je naar hartenlust kunt internetten. Om de keuze te vereenvoudigen hebben wij de volgende dual-band access points voor je geselecteerd. Deze beschikken over een weerbestendige behuizing en kunnen buiten aan de muur of aan een paal worden bevestigd. Indien gewenst kun je de configuratie of complete installatie door onze installateur laten uitvoeren.

Waarom geen repeater?

Repeaters (ook wel versterkers of extenders genoemd) zijn binnenshuis een uitstekende oplossing, maar zijn minder geschikt voor WiFi in de tuin. Het WiFi-signaal wordt met een repeater buitenshuis instabiel en gaat vervolgens haperen, wat uiteraard ongwenst is tijdens het kijken van Netflix, YouTube of andere streamingkanalen. Dit komt doordat bij het gebruik van een repeater de WiFi-snelheid halveert en de buitenmuur het signaal hindert.

KommaGo Plug & Go configuratieservice

Wanneer je een access point bij ons aanschaft, kun je gebruikmaken van de KommaGo Plug&Go Configuratieservice. Voor slechts €25,- (excl. btw) verzorgen wij de voorconfiguratie van het access point, zodat je het apparaat alleen nog maar hoeft aan te sluiten en te plaatsen voor gebruik. Wil je ook de installatie uit handen geven? Kies dan voor de Installatieservice (€99,- excl. btw), waarbij de configuratie zit inbegrepen.

Vragen? Neem contact op!

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of wil je jouw situatie voorleggen aan onze productspecialisten? Neem dan contact met ons op via chat, per telefoon via 030-669 1221 of per e-mail via info@wifishop.nl. We helpen je graag met advies op maat.