Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

Alles over ANC headsets (Active Noise Cancelling)

Alles over ANC headsets (Active Noise Cancelling)

Headsets met active noise cancelling (ANC) zijn zeer populair en dat is niet zo gek. We zijn namelijk vaak aan het werk in een open kantooromgeving of thuis, waar het niet altijd even stil is. Je herkent misschien wel de collega's die werkissues of weekendverhalen bespreken en huisgenoten die hun eigen ding doen zonder op hun tenen te lopen. Met een ANC headset kunnen storende omgevingsgeluiden eenvoudig worden geëlimineerd voor een optimale concentratie. Zo hoor je alleen nog wat ertoe doet, zoals jouw telefonische klant of een collega tijdens een online meeting.

Voor welke situaties ANC uitkomst biedt en hoe ANC werkt, lees je hieronder. Ben je op zoek naar een ANC headset, dan vind je in het Headsetwinkel assortiment diverse Active Noise Cancelling headsets van merken als Jabra, EPOS en Poly. Met vragen hierover kun je terecht bij onze productexperts. Bel of stuur ons een e-mail. We adviseren je graag.

Voor welke situaties is een ANC headset geschikt?

Open kantoor

Hoewel een kantoortuin bevorderlijk is voor de samenwerking en een collegiale sfeer, kan deze omgeving ook veel stress en onrust met zich meebrengen. Het rumoer zorgt ervoor dat je je minder goed kan concentreren en dus meer moeite moet doen om het werk gedaan te krijgen. Een ANC headset helpt je om je te concentreren.

Thuiswerken

Ook in een thuisomgeving is het niet altijd mogelijk om een rustige werkruimte te creëren, bijvoorbeeld als er medebewoners in de buurt zijn. Om in dit soort situaties toch productief te zijn, is een active noise cancelling headset de ultieme oplossing.

Reizen of werken op locatie

Voor mensen die dagelijks met het openbaar vervoer naar werk reizen,af en toe in het vliegtuig zitten of op locatie werken, biedt een active noise cancelling headset ook uitkomst. De headset dempt niet alleen de gesprekken van medepassagiers, maar ook ander lawaaiig omgevingsgeluid. Zo kun jij overal werken waar je maar wilt.

Hoe werkt Active Noise Cancelling?

Klinkt fijn, die ANC technologie, maar hoe werkt het eigenlijk? Bij de ANC technologie worden laagfrequente geluiden opgevangen door microfoons in de oorschelp en vervolgens geneutraliseerd voordat ze jouw oor bereiken. Een ANC headset doet dit door een omgekeerde geluidsgolf (antigeluid) via de speaker te produceren, die het ongewenste geluid neutraliseert. Het resultaat is een sterk gereduceerd geluidsniveau met een demping van gemiddeld 30 dB. Hierdoor heb je dus veel minder last van omgevingsgeluid.

Verschillende typen ANC headsets

Niet alle active noise cancelling headsets zijn hetzelfde. Zo kunnen ze verschillen in de mate van geluidsdemping en bieden sommige headsets ook de mogelijkheid om het dempingsniveau naar wens aan te passen. Welke ANC headset het beste bij jou past, hangt dus helemaal af van je voorkeur en wensen. Voor active noise cancelling geldt dat duurdere modellen over het algemeen een betere demping en geluidskwaliteit bieden.

Verschil tussen Active en Passive Noise Cancelling

Active noise cancelling is kwalitatief beter dan passive noise cancelling. Bij deze passieve vorm van noise cancelling is er namelijk geen speciale geluidstechniek ingebouwd. De oorschelpen zijn zo ontworpen dat ze volledig om het oor zitten en op deze manier voor geluidsdemping zorgen. Het helpt wel iets, maar is uiteraard minder effectief dan active noise cancelling.

Wil je advies over ANC headsets?

Klinkt een ANC headset je als muziek in de oren en wil je weten welk model de beste headset is voor jouw gebruiksomgeving? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Bel of Whatsapp naar 030 669 1223 of stuur een e-mail naar info@headsetwinkel.nl. Wij adviseren je graag een passende oplossing. Eventueel is een proefplaatsing ook mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.