Home - Nieuws - ATEX portofoons; Kenwood of Motorola?
21-10-2010

ATEX portofoons; Kenwood of Motorola?


Atex portofoons ; Motorola of Kenwood?

Wat zijn ATEX portofoons?
ATEX portofoons beschikken over een EX normering, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Portofoons met een EX normering voldoen aan de hoogste veiligheidseisen zodat de veiligheid van gebruikers gewaarborgd is. Portofoons zonder EX normering kunnen in bijzondere situaties (bijvoorbeeld bij kortsluiting of een ongelukkige val) een vonk afgeven waardoor brandgevaar kan ontstaan. In ATEX omgevingen kan dat voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Daarom is het gebruik van gewone portofoons in ATEX omgevingen absoluut niet toegestaan.

Waar worden ATEX portofoons gebruikt?
ATEX portofoons worden veelvuldig gebruikt in de :

- Petrochemische industrie
- Scheepbouw / Werfen
- Graansilo's
- Boorplatforms
- Luchthavens
- Race circuits

Met name in omgevingen met brandgevaarlijke stoffen, veel stof & vuil zijn de ATEX portofoons op hun plaats.

Is een zendmachtiging noodzakelijk?
Een zendmachtiging is noodzakelijk als u ATEX portofoons gaat gebruiken. Overigens is een zendmachtiging voor ATEX portofoons niet duurder dan een gewone zendmachtiging. Portofoonwinkel kan u kostenloos assisteren bij het aanvragen van de noodzakelijke zendmachtiging en het programmeren van uw ATEX portofoons. Omdat ATEX portofoons op een hoger uitgangsvermogen werken dan vergunningsvrije portofoons, is de zendmachtiging noodzakelijk. Op basis van uw postcode / werkingsgebied krijgt u van het Agentschap Telecom frequenties toegewezen waarop u met uw ATEX portofoons mag werken.



Wat kost een zendmachtiging?
Een zendmachtiging voor portofoon - portofoon verkeer kost momenteel +/- 150,00 Euro. Dit bedrag is onafhankelijk van het aantal portofoons dat u nodig heeft. De vergunning is maximaal 5 jaar geldig. De jaarlijkse kosten bedragen +/- 60,00 Euro en zijn ook onafhankelijk van het aantal portofoons. U betaalt de kosten van de vergunning rechtstreeks aan het Agentschap Telecom.

Heeft u vragen over zendmachtigingen voor portofoons?
Belt u gerust met 030-6691227 of mailt u ons op info@portofoonwinkel.nl

Accessoires bij Atex portofoons
De keuze in (headset)accessoires voor Kenwood portofoons is beperkt. Zowel bij Motorola als Kenwood ATEX portofoons is optioneel een stevige handmicrofoon met speakerfunctie beschikbaar. Uiteraard beschikt ook de handmicrofoon over de vereiste EX normering. Verder zijn er stevige lederen draagtassen voor zowel de Motorola als Kenwood portofoons verkrijgbaar. De Motorola en Kenwood ATEX portofoons zijn net als de standaard uitvoeringen ook in groepsladers te laden. Vrijwel alle onderdelen van de portofoons zijn los leverbaar, zoals knoppen, antennes, riemclips en accessoireskapjes. Optioneel zijn er voor beide modellen stubby (korte) antennes leverbaar. Het is voor het bereik overigens het beste om de standaard antennes voor UHF / VHF te gebruiken. Wij adviseren u graag op dit punt.

Kiezen voor Motorola of Kenwood
Motorola heeft een uitstekende reputatie op het gebied van ATEX portofoons en biedt momenteel de Motorola GP340 ATEX Blue serie portofoons aan. De ATEX versie van de GP340 is te herkennen aan een felblauwe behuizing. De GP340 ATEX kenmerkt zich door een zeer eenvoudige bediening en een hoge geluidskwaliteit. De GP340 is al lange tijd in productie en heeft inmiddels een grote schare enthousiaste gebruikers.

Kenwood heeft onlangs de eerste Kenwood ATEX portofoons op de Nederlandse markt geintroduceerd. De TK3260 en TK2260 zijn prettige compacte portofoons met een geel gekleurd EX label aan de voorzijde. Kenwood timmert de laatste jaren hard aan de weg en wint gestaag marktaandeel ten koste van gevestigde merken als Motorola en Icom. De Kenwood ATEX portofoons presteren minstens zo goed als de Motorola ATEX portofoons, maar zijn daarentegen vriendelijker geprijsd.

Conclusie
Qua bereik en functionaliteiten zijn de Kenwood & Motorola ATEX portofoons aan elkaar gewaagd. Als u momenteel nog geen ATEX portofoons heeft, is het zeker de moeite waard om eens een offerteaanvraag te doen voor de Kenwood ATEX portofoons. Heeft u goede ervaringen met Motorola en/of heeft u al Motorola ATEX portofoons? Dan is het uit praktische overwegingen verstandig om aan Motorola ATEX Blue series portofoons vast te houden.

Zowel de Kenwood TK3260 ATEX als de Motorola GP340 ATEX Blue zijn op onze website terug te vinden. Heeft u vragen over de apparatuur? Of wenst u een vrijblijvende offerte te ontvangen? Neemt u gerust contact met ons op via 030-6691227 of vraag via onze website een offerte aan!

Kenwood ATEX TK2260 / TK3260 portofoons

Motorola GP340 ATEX Blue portofoons

Offerte aanvragen






Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie