Home - Product informatie - Zakelijk - PrioCom: voorrang voor BHV communicatie op het 4G netwerk

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1227

Start een chatgesprekPrioCom voor missiekritische communicatie

PrioCom: voorrang voor BHV communicatie op het 4G netwerk

Wilt u verzekerd zijn van een altijd werkende 4G verbinding voor uw missiekritische communicatie via 4G portofoons? Portofoonwinkel levert speciaal voor belangrijke communicatie, zoals voor uw BHV, de PrioCom 4G Push-To-Talk-dienst. Deze dienst biedt voorrang op het landelijke T-Mobile netwerk, waardoor bij een ongeval de portofooncommunicatie over 4G tussen uw hulpverleners prioriteit zal krijgen op het 4G netwerk. Dit zorgt ervoor dat de hulpverlening goed op gang komt en blijft. Portofoonwinkel is officieel reseller van de PTT-dienst, zodat u hiervan gebruik kunt maken in combinatie met uw 4G portofoons.

De PrioCom 4G PTT-oplossing is geschikt voor uw BHV

Bedrijven zien het inrichten van de BHV vaak als kostenpost en willen er zo min mogelijk tijd aan spenderen. De portofoons of pagers zullen als het goed is ook weinig tot nooit gebruikt worden, maar een goede inrichting van de BHV helpt bij het redden van mensenlevens wanneer het onverhoopt toch mis gaat. En dan wilt u toch niet bespaard hebben met een goedkope en onbetrouwbare oplossing? Met de PrioCom 4G PTT-oplossing maakt u wél werk van de communicatie tussen uw BHV’ers. Maakt u op dit moment gebruik van een bestaand portofoonnetwerk (DMR/Tetra) of andere devices voor o.a. alarmering? Met de PrioCom 4G PTT-applicatie kunt u dit allemaal integreren in één device.

Netwerk met een hoge betrouwbaarheid en goede dekking

De belangrijkste eisen aan BHV-communicatie zijn zowel de betrouwbaarheid als de dekking van het netwerk. In het geval van een calamiteit wilt u er als BHV’er natuurlijk op kunnen vertrouwen dat uw oproep aankomt bij al uw collega’s. Met ruim 5.000 mastlocaties biedt het T-Mobile netwerk de hoogste datacapaciteit en de beste landelijke 4G dekking. Met de PrioCom dienst krijgt u voorrang op deze capaciteit om te blijven communiceren, ook bij grote escalaties.
 
Wanneer er binnen uw bedrijfspand niet voldoende dekking is met het bestaande netwerk, kunnen de specialisten van Portofoonwinkel dit uiteraard voor u inregelen. In samenwerking met PrioCom en T-Mobile voeren we hiervoor een on-site meting uit, zodat we de kwaliteit en betrouwbaarheid kunnen waarborgen.

Voordelen van PrioCom 4G PTT

De PrioCom PTT-applicatie in combinatie met 4G portofoons biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele portofoons. In de praktijk komt het nog vaak voor dat men de BHV heeft ingeregeld met zowel pagers als portofoons. De eerste melding komt dan binnen op de pager en vanuit daar haast men zich naar het centrale punt. Hier wordt men verder geïnformeerd en worden de portofoons uitgedeeld. Dit is niet de meest efficiënte manier.

Met de 4G PTT-applicatie is dit alles eenvoudig te integreren in één 4G portofoon waardoor u kunt bellen, berichten kunt ontvangen en direct kunt communiceren binnen de groep gebruikers. Omdat de applicatie is te installeren op een Android smart device is het ook mogelijk om uw eigen werkgerelateerde bedrijfsapplicaties op hetzelfde device te installeren.
PrioCom 4G Push to Talk applicatie

Belangrijkste features van de PrioCom 4G applicatie:

Geen dure investering in eigen infrastructuur

Landelijke dekking en prioriteit op het T-Mobile netwerk

Realtime gebruikersinformatie, o.a. beschikbaarheid BHV’ers

Kaartweergave met locaties van gebruikers

Versturen en ontvangen van tekstberichten en foto’s

Versleutelde data, dus veilige communicatie

Alarmknop en noodoproep

Eén-op-één gesprekken en groepsgesprekken

Gebruikersprioriteit (bijv. hoofd BHV overruled oproepen)

Aanvraag oproep naar meldkamer

PrioCom Meldkamer applicatie

Push-to-Talk applicatie voor Android devices

De Push-to-Talk applicatie is te installeren op elke Android smartphone. Het advies is echter om een speciaal hiervoor ontwikkeld rugged device te gebruiken, zoals de Sonim XP8 4G portofoon of een 4G portofoon van Telo Systems. Het gebruik van een 4G portofoon biedt namelijk een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een smartphone, waaronder:

Grote dedicated Push-To-Talk-button (PTT)

Alarmknop en een kanaalselectie knop

Robuuste behuizing met portofoon design (en IP68-/IP69-certificering)

Kwalitatieve speaker voor helder geluid

Krachtige accu (4200mAh/4900mAh)

Ondersteunde accessoires zoals een PTT-headset of PTT-handmicrofoon


Optionele meldkamer applicatie voor pc

Een mooie toevoeging aan de 4G PTT-applicatie is de optionele PrioCom Meldkamer software voor een Windows pc. Hiermee kunt u alle portofoongebruikers en groepen op afstand monitoren en aansturen. Denk bijvoorbeeld aan het versturen en ontvangen van een privébericht met foto. Gebruikers en groepen zijn zichtbaar op de kaart. Met behulp van geofencing kunnen per gebied specifieke communicatiegroepen ingeregeld worden. Deze dynamische inrichting van groepen geeft uw BHV de mogelijkheid om op basis van incidenten direct groepen in te richten met iedereen die betrokken moet worden.
 
PrioCom Meldkamer Applicatie voor de pc, computer, laptop

Wat kan Portofoonwinkel voor u betekenen?

Wilt u uw BHV communicatie verbeteren en heeft u interesse in de oplossingen van PrioCom? Of heeft u nog vragen over de mogelijkheden en wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, zodat één van onze specialisten persoonlijk contact met u kan opnemen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 030 669 1227 of per e-mail via info@portofoonwinkel.nl.

Stuur een email naar   info@portofoonwinkel.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie