Home - Product informatie - Zakelijk - Motorola digitale portofoons

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1227

Start een chatgesprek


Motorola digitale portofoons

Digitale Motorola portofoons zijn tegenwoordig alom verkrijgbaar. Motorola voert deze portofoons onder de noemer ‘NMR’ of ‘MotoTRBO’. Maar wat houdt een digitale portofoon van Motorola precies in, wat zijn de voor- en nadelen en wat kunt u ermee?

Wat is Motorola MotoTRBO?

MotoTRBO is het digitale portofoonsysteem van Motorola. Tot niet zo lang geleden waren alle portofoons en walkietalkies analoog. De Motorola MotoTRBO portofoons werken digitaal en bieden veel voordelen ten opzichte van de huidige analoge portofoons. Daarnaast zijn deze toestellen eenvoudig in het gebruik en uitstekend inzetbaar in uiteenlopende bedrijfssituaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van MotoTRBO?

De digitale techniek van MotoTRBO zorgt voor een geluidskwaliteit die aanzienlijk beter is dan die van analoge portofoons. Gevolg is dat portofoonberichten duidelijker binnenkomen en de communicatie sneller kan verlopen.

De privacy / beveiliging van uw portofoonverkeer neemt enorm toe als er digitale portofoons worden gebruikt. De portofoon kan onderscheid maken tussen stemgeluid en omgevingsgeluiden, zodat spraak actief wordt versterkt en omgevingslawaai juist onderdrukt wordt!

Een analoge portofoon zendt uit op het kanaal zoals dat bij het instellen is meegegeven. Bij digitale Motorola portofoons kan het gekozen kanaal voor uitzenden flexibel zijn. Het is met name bij grote groepen portofoons bijzonder interessant dat de digitale portofoons flexibel kunnen uitzenden. Hierdoor kan er in een relatief klein frequentiegebied meer portofoon communicatie plaatsvinden.

Hoe werken digitale portofoons?

De Motorola digitale portofoons controleren continu of er bereik is met de andere portofoons. Als u buiten bereik komt, is dit direct zichtbaar in het display van de portofoon. Bij analoge portofoons "sterft" het signaal langzaam weg en is er geen controle of de portofoon nog binnen bereik is.

Digitale portofoons doen het volgende als er een bericht wordt verzonden : Uw spraak wordt door de microfoon van de portofoon opgevangen en omgezet in een digitaal signaal (nullen en enen). Vervolgens wordt deze datastring verzonden en door een of meerdere MotoTRBO portofoons opgevangen. De digitale codes worden weer omgezet in spraak en weergegeven over de speaker van de portofoon(s). Analoge portofoons en scanners kunnen deze databerichten niet opvangen, waardoor de kans op afluisteren en ongewenst medegebruik enorm afneemt.

Wat kunt u met MotoTRBO portofoons?

Met MotoTRBO portofoons wordt het mogelijk om significant grotere afstanden te overbruggen ten opzichte van analoge portofoons. Dit komt omdat digitale portofoons minstens zo goed presteren als analoge portofoons, maar bovendien te combineren zijn met meerdere repeaters. Iets dat bij analoge portofoons niet te realiseren is. Bovendien zijn er verbindingen mogelijk middels IP, zodat meerdere locaties met elkaar verbonden kunnen worden in een IP netwerk!

Iedere portofoon heeft een eigen unieke identiteit en het is mogelijk om naar wens groepen te creëren voor verschillende communicatie doeleinden. Daarmee wordt het mogelijk om veelvuldig met verschillende groepen en personen te communiceren, zonder dat het spraakverkeer onoverzichtelijk wordt.

De toekomst van Motorola DMR

In de nabije toekomst biedt de digitale portofoontechniek mogelijkheden om, naast spraak, ook andere informatie mee te zenden. Hierbij kunt u denken aan GPS coördinaten, statusberichten (lijkend op SMS), foto's en ander digitaal materiaal. Met name in de zakelijke sfeer zal de MotoTRBO technologie een nuttige vervanging zijn voor analoge portofoons.

Motorola DP1400

De Motorola DP1400 is een Ultra High Frequency portofoon die niet alleen digitaal, maar ook analoog is in te zetten. Met deze portofoon profiteert u van uitstekende geluidskwaliteit en heeft u een grote reikwijdte met hoog zendvermogen (1-4 Watt). De Motorola DP 1400 is ideaal voor grote groepen (50+ / 100+ portofoons) en beschikt over een headsetaansluiting voor het aansluiten van een headset of oortje.

Motorola DP1400

Motorola DP2600

De Motorola DP2600 is een digitale portofoon die zowel digitaal als analoog is te gebruiken. De portofoon biedt uitstekende audiokwaliteit en heeft een helder display van 2 regels waarmee de bediening van de portofoon extra eenvoudig wordt. De Motorola DP2600 is uitstekend geschikt voor gebruik in grote groepen portofoons (500+) en u geniet net als bij andere Motorola digitale portofoons van een groot bereik.

Motorola DP2600

Wist u dat?

- MotoTRBO portofoons zo kunnen worden ingesteld dat ze communiceren met analoge portofoons?
- Iedere MotoTRBO portofoon een eigen identiteit / naam (ID) heeft?
- Het bereik van MotoTRBO portofoons verbluffend groot is?
- MotoTRBO portofoons continu controleren of ze binnen bereik zijn?
- De geluidskwaliteit van MotoTRBO portofoons ongeëvenaard is?

Meer informatie

Wilt u meer weten over MotoTRBO portofoons of heeft u specifieke vragen over het gebruik van digitale portofoons in uw situatie? Neem vrijblijvend contact op met onze productspecialisten via 030 669 1227.


Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie