Home - Product informatie - Zakelijk - Digitale portofoon, de voordelen

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1227

Start een chatgesprek


Digitale portofoon, de voordelen

Digitale portofoons

Steeds meer bedrijven zijn bezig met de migratie van analoge naar digitale portofoons. Maar minstens net zoveel bedrijven hebben vragen omtrent deze migratie. Wat zijn de beperkingen van analoge portofoons? Is het mogelijk om een digitale portofoon in gebruik te nemen naast de bestaande analoge apparatuur? En wat zijn de voordelen van een digitale portofoon ten opzichte van analoge portofoons? Op deze pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen over de migratie van analoge naar digitale portofoons.

Topmodellen digitale portofoon

Digitale portofonie biedt vele voordelen ten opzichte van analoge portofonie en kent weinig beperkingen. Als specialist op portofoongebied heeft Portofoonwinkel drie topmodellen voor u geselecteerd, waarmee u direct de kwaliteit van digitale portofoons zult ervaren.
 
Motorola DP1400
Motorola DP1400
Uitmuntende geluidskwaliteit
16 Gesprekskanalen
Gebruiksvriendelijk 
Motorola DP2400
Motorola DP2400
Perfecte geluidskwaliteit
16 Gesprekskanalen
Ideaal voor grotere groepen
Motorola SL1600
Motorola SL1600


Heldere communicatie
Compacte portofoon
Ideaal voor hospitality 

De beperkingen van analoge portofoons

Lange tijd waren analoge portofoons de standaard voor zowel vergunningsvrije als vergunningsplichtige portofoons. Deze techniek werkt prima, maar kent wel enige beperkingen. Zo kunt u met analoge portofoons uitsluitend gesproken berichten uitwisselen en zijn de toestellen gevoelig voor interferentie en storing. Daarnaast hebben analoge portofoons vaak beperkingen qua maximale reikwijdte. Deze beperkingen zijn te omzeilen door gebruik te maken van een repeater (steunantenne), maar bij analoge apparatuur kan er slechts 1 repeater worden ingezet. Bijkomend nadeel is dat door het inzetten van een steunantenne er maar 1 gesprekskanaal overblijft op uw analoge portofoon om op te communiceren.

Digitale portofoon

Analoge portofoons werkten vaak prima, bij gebrek aan alternatieven. Maar de beperkingen van analoge apparatuur zorgde ervoor dat de vraag naar een portofoon zonder alle beperkingen steeds groter werd. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de digitale portofoon. Vanwege de vele voordelen van digitale portofoons is het interessant om het gebruik van deze portofoons structureel binnen uw organisatie door te voeren. Maar eerst wat meer informatie over de werking van een digitale portofoon.

De techniek achter een digitale portofoon

Digitale portofoons werken in principe hetzelfde als een computer. Uw spraakbericht wordt door de microfoon van uw portofoon opgevangen en vervolgens gecodeerd naar een digitaal signaal van 0’en en 1’en. Dit digitale signaal wordt verzonden en door een of meerdere portofoons opgevangen. De ontvangende digitale portofoon zet vervolgens het digitale signaal weer om in een spraakbericht, zodat u kunt verstaan wat er gezegd is. Analoge portofoons zijn niet in staat om digitale signalen op te kunnen vangen, waardoor de kans op afluisteren afneemt.
Motorola digitale portofoons

Van analoge naar digitale portofoons

De kans is groot dat u op dit moment nog gebruik maakt van analoge portofoons. Gelukkig is het niet nodig om deze portofoons af te schrijven wanneer u overgaat op digitale apparatuur. Digitale portofoons zijn namelijk zo te configureren dat u ze naast analoge portofoons kunt gebruiken. Op deze manier kunt u gefaseerd overstappen van analoge naar digitale portofonie. Portofoonwinkel informeert u graag over de mogelijkheden om digitale portofonie stapsgewijs te introduceren in uw bedrijfsomgeving.

De voordelen van een digitale portofoon

Digitale portofoons bieden vele voordelen ten opzichte van analoge portofoons. Het belangrijkste voordeel is de betere audiokwaliteit van digitale portofoons. Digitale portofoons hebben nauwelijks last van ruis of de kenmerkende kraak van analoge portofoons. Hierdoor verloopt de communicatie een stuk duidelijker. Een ander voordeel is dat het zendbereik van de digitale portofoons een stuk groter is dan bij analoge portofoons. Hierdoor zijn digitale portofoons in meer bedrijfsomgevingen inzetbaar.

Daarnaast beschikken digitale portofoons over geavanceerde functies, zoals 'transmit-interrupt' (prioriteiten toekennen aan bepaalde portofoons), GPS-locatietracking en het uitluisteren van meerdere groepen op één kanaal. De mogelijkheden zijn zelfs uit te breiden door de portofoons te koppelen aan een telefooncentrale of een IP-netwerk. Hierdoor kunt u tegenwoordig een compleet telefoongesprek voeren via uw portofoon of grotere afstanden overbruggen, bijvoorbeeld van Groningen tot Maastricht.

Spraak versterkt, omgevingslawaai onderdrukt

De geluidskwaliteit van een digitale portofoon is uitstekend. Dit komt mede doordat een digitale portofoon het onderscheid kan maken tussen stemgeluid en omgevingsgeluiden. Spraak wordt vervolgens versterkt en omgevingslawaai wordt onderdrukt. Hierdoor verloopt de communicatie via portofoons een stuk duidelijker.

digitale portofoons

Groepscommunicatie

Met een digitale portofoon is groepscommunicatie een stuk eenvoudiger dan met analoge portofoons. Analoge portofoons zenden namelijk altijd uit op het kanaal zoals dat bij het instellen is meegegeven. Een digitale (Motorola) portofoon is daarentegen in staat om flexibel te zijn in het te kiezen kanaal. Hierdoor kan er in een relatief klein frequentiegebied meer portofooncommunicatie plaatsvinden. Zeker in sectoren waar veel onderling contact belangrijk is, is een digitale portofoon een uitkomst. Laat u vrijblijvend adviseren over het gebruik van digitale portofoons in groepsverband.

Digitale portofoon en de zendmachtiging

Voor het gebruik van de meeste digitale portofoons heeft u een zendmachtiging nodig. De kosten voor een zendmachtiging voor een digitale portofoon verschillen niet van een zendmachtiging voor analoge portofoons. Portofoonwinkel informeert u graag over de kosten van een dergelijke zendmachtiging. Daarnaast kunnen wij uw portofoon volledig configureren, zodat u het toestel direct kunt gebruiken na aankoop.

Vergunningsvrije digitale portofoon

Wanneer u het maximale uit de voordelen van digitale portofoons wilt halen, adviseren wij om voor een vergunningsmodel te kiezen. Echter kunnen er verschillende redenen zijn om voor een vergunningsvrij model te gaan. Wilt u dan toch genieten van de superieure audiokwaliteit van digitale portofoons, kijk dan eens naar de Kenwood TK-3401D.

Testen met digitale portofoons

We bieden u de mogelijkheid om de hoge kwaliteit audio en het gebruiksgemak van digitale portofoons op uw eigen locatie te ervaren. We kunnen u portofoons ter beschikking stellen om een reikwijdtetest uit te voeren. Zodoende kunt u op eigen gelegenheid vaststellen of de door ons geadviseerde apparatuur aan uw wensen tegemoet komt. Wel zo prettig en volledig vrijblijvend!

Contact en advies

Heeft u nog vragen over een digitale portofoon, bent u benieuwd hoe digitale portofoons passen in uw bedrijfsstructuur of wilt u een digitale portofoon testen? Neem vrijblijvend contact op met onze productspecialisten via 030-6691227 of mail naar info@portofoonwinkel.nl.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie