Home - Product informatie - Portofoons Algemeen - Walkietalkie of Portofoon?

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1227

Start een chatgesprek


Walkie-talkie of Portofoon?

Een portofoon, ook wel walkie talkie genoemd, is een draagbaar zend- en ontvangtoestel voor communicatie tussen meerdere personen. De benaming portofoon wordt voornamelijk gebruikt bij professionele gebruikers (bedrijven). De benaming walkietalkie wordt meestal gebruikt bij apparaten voor recreatief gebruik. Deze benaming is ontstaan omdat de gebruiker, in tegenstelling tot een vaste telefoon, tijdens het gesprek (talk) kan lopen (walk).

Inhoudsopgave

Portofoon toen en nu Functies portofoon Portofoons beveiliging Portofoons BHV
Hoe werkt een portofoon? Functies voor gevorderden Portofoons evenementen Portofoons gehoorbescherming
Ingebruikname portofoon Babyfoon functie Portofoons bouw Babyfoons
Babyfoon / VOX Accessoires portofoon Portofoons motor Megafoons
Portofoon pakketten BHV portofoons Portofoons paardrijden
 

Direct de juiste portofoon voor uw situatie:

BHV portofoons

BHV Portofoons
Evenementen portofoons

Evenementen portofoons
Basic portofoons

Basic portofoons
 

De Portofoon toen en nu

De Walkie Talkie is een populaire benaming voor de handige draadloze apparaten met accu en antenne waarmee je eenvoudig kunt communiceren zonder afhankelijk te zijn van een netwerk of zendmast.

De walkietalkie of portofoon (een en hetzelfde product) kent een lange geschiedenis die begon in 1937. De walkie talkie is uitgevonden door de Canadees Donald Hings. Hij werkte in die tijd voor een mijnbouwbedrijf dat geologen op expeditie stuurde in het noorden van Canada. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de walkie-talkie op grote schaal geproduceerd en ingezet om de nazi's te slim af te zijn. Aan een journalist die zich afvroeg waarvoor het apparaat diende, antwoordde Donald Hings dat je er gelijktijdig mee kon wandelen (walk) en praten (talk). Hieruit is de walkietalkie benaming voortgekomen.

De walkie-talkie is in opmars!
Misschien ken je de "walkietalkie" benaming van het leger, de politie en soortgelijke instanties die deze apparaten gebruiken. Ondanks zijn lange bestaan en de vele andere communicatieproducten die er vandaag de dag zijn, is de walkietalkie verre van ouderwets. Consumenten hebben de walkietalkie herontdekt, naast de bedrijfshulpverleners, reddingswerkers, beveiligers en paramilitairen die met name de professionele walkietalkies gebruiken. De walkie-talkie is bijvoorbeeld ook populair onder wintersporters. Skiërs die contact willen houden op de piste, gebruiken hiervoor steeds vaker een portofoon, aangezien mobiel bellen met hoge belkosten een onaantrekkelijk alternatief is. Ook bij motorrijders, sporters, paardrijders en toneelvoorstellingen is de walkietalkie een veelgebruikt apparaat. De mogelijkheden en doeleinden groeien met de dag! Portofoons zijn qua technische mogelijkheden met sprongen vooruitgegaan. De huidige walkie-talkies zijn compact en uitgerust met diverse technische voorzieningen zoals een squelch, die gekraak en gepiep voorkomt, een PTT (push to talk) en spraakgestuurde (VOX) functie. Verder zijn er bij de meeste portofoons hoofdtelefoons, oortjes, handmicrofoons en andere accessoires verkrijgbaar. Het gebruik van portofoons wordt ook wel "Portofonie" genoemd.

Hoe werkt een portofoon?
De draagbare walkie-talkie communiceert via een radiofrequentie, waardoor je geen nummers hoeft te draaien, maar direct - en gratis - contact hebt met de andere portofoongebruikers die op dat moment van hetzelfde kanaal gebruik maken. Portofoons werken geheel op zichzelf, wat ook direct een van de grote voordelen is. Zo is de portofoon een uitkomst in noodgevallen of situaties waarbij geen andere communicatievoorzieningen voorhanden zijn. Daarnaast is de technologie betaalbaar. Je hebt een groot bereik en volop mogelijkheden tegen relatief lage kosten. Een goede portofoon werkt altijd en overal. De enige eis is dat de accu goed is opgeladen. Een portofoon is over het algemeen zeer eenvoudig in gebruik te nemen.

Een standaard portofoonpakket bestaat meestal uit de volgende onderdelen :
 • Portofoon(s)
 • Batterij(en) of accu('s)
 • Netstroomadapter(s) voor het stopcontact
 • Laadstationnetje om de portofoon(s) in te plaatsen
 • Een handleiding

Je kunt de volgende stappen volgen bij de ingebruikname:

Haal de portofoon(s), accu('s) en uit de verpakking
Plaats de accu('s) in de portofoon(s)
Steek de netstroomadapter in het stopcontact
Sluit het laadstationnetje aan op de netstroomadapter
Plaats de portofoon(s) in het laadstationnetje
Lees nu de handleiding even goed door
Haal de portofoon(s) uit de lader als die volledig opgeladen zijn
Stel de portofoon(s) in op een kanaal volgens de handleiding

Je kunt aan de slag!

Besluit je om op een later tijdstip extra portofoons aan te schaffen? Volg dan de bovenstaande stappen opnieuw voor de extra portofoons zodat je ze met elkaar kunt combineren.

Waar zit wat op mijn portofoon? 

De uitgebreidere portofoons kennen veel functies, waardoor het gebruik in het begin wel eens lastig kan zijn. Wat zijn nu de belangrijkste basisfuncties van de doorsnee portofoon?

 • Aan/Uit knop
   

  Je raadt het al, met deze knop zet je de portofoon aan en uit. De knop vind je meestal ergens aan de bovenkant van de portofoon en wordt natuurlijk ook in de meegeleverde handleiding duidelijk aangegeven. Zet de portofoon alleen uit als je hem helemaal niet meer wilt gebruiken. Als je bereikbaar wilt blijven, laat de portofoon dan gewoon aanstaan. De meeste portofoons schakelen, na enige tijd niet te zijn gebruikt, over naar de zogenaamde "rust" stand zodat er minder energie wordt verbruikt en je ze dus langer kunt gebruiken! Als de portofoon leeg begint te raken kun je hem ook even terug in de lader plaatsen.

 • Kanaalkeuze
   

  Met deze knop kun je het kanaal kiezen waarop de portofoon ontvangt en zendt. De knop zit meestal aan de bovenkant van de portofoon (draaiknop) of duidelijk aan de voorzijde als druktoets. Vrijwel alle consumentenportofoons bieden de keuze uit 8 kanalen. Je kunt dus altijd kiezen op welke van deze 8 kanalen je wilt zenden en ontvangen. Als je een display op je portofoon hebt is het ingestelde kanaal daar op te zien. Let wel op dat eventuele collega's met jou mee wisselen van kanaal! Als jij naar kanaal 2 gaat en jouw collega op kanaal 1 blijft zitten, kun je elkaar niet meer bereiken. Zorg dus dat alle portofoons waarmee je wilt communiceren op hetzelfde kanaal staan. Gebruik je altijd maar 1 kanaal?, dan hoef je het kanaal ook maar een keer in te stellen en kun je deze knop altijd zo laten staan. Soms kan het handig zijn om van kanaal te wisselen omdat er op dat moment bijvoorbeeld veel geruis is op een kanaal. Je kunt dan een kanaal kiezen waar het op dat moment rustiger is.
   

 • PTT toets (Push To Talk)
   

  Jaja, met deze knop gaat het allemaal gebeuren. Op het moment dat je deze knop indrukt en gaat praten, wordt de verbinding naar jouw collega('s) opengezet en ben je voor de ontvanger(s) te horen. Zodra je de knop loslaat, wordt de verbinding weer gesloten en krijgen jouw collega's de mogelijkheid om te reageren. Zorg dat je de portofoon dicht bij je mond houdt zodat je duidelijk verstaanbaar bent. Houd ook altijd in gedachte dat portofooncommunicatie eenzijdig is. Dat wil zeggen dat op het moment dat jij praat, de anderen alleen naar jou kunnen luisteren. Probeer dus kort en bondig te zijn in een gesprek en gebruik bijvoorbeeld aan het eind van je bericht "over" en bij beeindiging van het gesprek "over en sluiten". Dat maakt het geheel voor je collega's duidelijker. Zij weten dan dat je klaarbent en dat zij kunnen reageren met hun PTT knop.
   

 • Volume
   

  Ja, ook een portefoon heeft een volumeknop! Stel het volume af naar jouw wensen zodat je je collega's goed kunt verstaan. Verder zijn het volume en duidelijkheid direct te beinvloeden door duidelijk in de portofoon te praten. De volumeknop is vaak aan de bovenzijde van de portofoon te vinden als draaiknop, of voor op de portofoon als druktoets waarmee je stapsgewijs het volume kunt verhogen en verlagen.


  Met deze functies heb je de basis van het gebruik van een portofoon in handen. Het klinkt allemaal heel simpel en dat is het meestal ook wel. Maar neem rustig de tijd om bekend te raken met de basisfuncties voordat je je verdiept in de extra mogelijkheden die de portofoon je biedt. Zeker de wat duurdere modellen hebben zoveel mogelijkheden dat je nog wel eens het spoor bijster kunt raken. Oefen dan ook eerst met de basisfuncties voordat je je verder verdiept in de extra mogelijkheden. Kom je er niet uit? Lees deze pagina nog eens rustig door of pak de handleiding van je portofoon erbij. En ja, alles staat erin!

  (Extra) functies voor gevorderden 

  Hieronder vind je een overzicht van een aantal extra functies die op veel portofoons worden toegepast. Ga eerst na of jouw portofoon deze functies heeft. Het kan natuurlijk ook helpen bij de eventuele keuze voor een bepaalde set. Op onze site staat bij iedere portofoon zo duidelijk mogelijk vermeld welke functies aanwezig zijn. Wil je zeker weten of een portofoon een bepaalde mogelijkheid heeft? Bel dan gerust even met ons op 030-6691227 of mail je vraag naar info@portofoonwinkel.nl Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!
   

 • VOX / VOX gevoeligheid
   

  De VOX functie op een portofoon wil zeggen dat je spraakgestuurd (door middel van je stem) de verbinding kunt openen. Deze functie vervangt dus als het ware de basisfunctie PTT (Push To Talk). Volg de handleiding van je portofoon om de VOX functie van jouw portofoon te vinden en in te schakelen. Als je de VOX functie hebt ingeschakeld is dit vaak in het display te zien in de letters "VOX". Zodra de VOX is ingeschakeld wordt de verbinding geopend als jij in de portofoon praat. Je hoeft dus geen knop meer in te drukken! Houd er rekening mee dat er enige tijd geluid moet zijn voordat de portofoon de verbinding opent. Dit gebeurt dus niet na een kort geluid! De VOX functie is ideaal als je je handen vrij wilt houden voor andere bezigheden. Zo wordt deze functie vaak toegepast in de bouw. Gebruikers die bijvoorbeeld een machine moeten bedienen, hebben tijdens het communiceren een handsfree oplossing nodig. De VOX functie biedt hier uitkomst. De gevoeligheid van de VOX functie is op de meeste portofoons instelbaar. Dat houdt in dat je kunt instellen hoe snel de portofoon het geluid opvangt en dus de verbinding opent. In de meeste gevallen gaat het hier om een gevoeligheidsschaal van 5 stappen. Standaard staat de portofoon vaak al op de meest gevoelige stand. Vind je de portofoon te snel aanslaan op geluiden, dan kun je het gevoeligheidsniveau naar beneden bijstellen. Volg hiervoor de aanwijzingen in de handleiding van je portofoon.

 • Babyfoon functie
   

  De babyfoon functie wordt nog wel eens in een adem genoemd met de VOX functie, terwijl het toch twee heel verschillende functies zijn. Wij geven jou graag meer duidelijkheid in de verschillen en mogelijkheden. De babyfoon functie wil zeggen dat je de portofoon kunt gebruiken als babyfoon. Schakel hiervoor de portofoon die bij het kind komt te staan in op deze functie. Raadpleeg indien nodig je handleiding.

Volg de onderstaande stappen om de babyfoon functie te gebruiken :

 • Plaats de portofoon zo dicht mogelijk bij de baby in de slaapkamer.
 • Richt de voorkant van de portofoon naar het kind toe.
 • Voorkom dat het kind aan de portofoon kan komen.
 • Houd zelf een portofoon bij je en geniet van je rust!


  Op het moment dat het kind geluid gaat maken (bijvoorbeeld gaat huilen), dan zet de portofoon bij het kind de verbinding naar jou toe open. Let op! Je kunt niet terugpraten! Je hoort alleen wat er op dat moment in de kinderkamer gebeurt. Je hebt nu de mogelijkheid om naar het kind toe te gaan wanneer nodig. Als het kind stopt met huilen of het wordt stil in de kamer, dan schakelt de portofoon terug naar een spaar/wachtstand. Houd er, net als bij de VOX functie, rekening mee dat er enige tijd geluid moet zijn voordat de verbinding wordt geopend. De verbinding gaat dus NIET open als het kind een keer kucht. De verbinding blijft ook niet continu openstaan, de portofoon werkt met korte berichten om de accu te sparen en de gebruikstijd te verlengen.
   

Verschil tussen de Babyfoonfunctie en VOX

Er is een wezenlijk verschil tussen de babyfoon functie en de VOX functie.

 • De VOX functie is wederzijds communiceren
 • De babyfoon functie is eenzijdig communiceren

Het werkt als volgt. Wanneer je de VOX functie in gebruik hebt, kun je ook berichten van andere gebruikers ontvangen. De andere gebruikers kunnen met hun VOX functie of met de PTT toets iets tegen jou terugzeggen. De communicatie is dus wederzijds.

De babyfoon functie is eenzijdig. Als het kind geluid maakt of gaat huilen, wordt de verbinding naar jou toe open gezet zodat jij het kind kan horen. Jij kan echter niets terugzeggen. De communicatie is dus eenzijdig vanaf het kind naar jou toe. En de reden daarvan is dat het natuurlijk ten alle tijde stil moet blijven in de kinderkamer! De portofoon bij het kind blijft dus altijd stil bij gebruik van de babyfoonfunctie. Het kind kan nooit wakker worden van geluiden uit de portofoon.

Als je de VOX functie als babyfoon functie gebruikt, dan is de kans aanwezig dat het kind wel wakker wordt van de portofoon omdat de communicatie op dat moment tweezijdig is. Ook als jij je heel stil houdt, kan het kind nog wakker worden van geluiden uit de portofoon. En dat heeft te maken met eventuele andere gebruikers of storing op het kanaal. Al die signalen worden door de portofoon opgevangen en komen dus in de kinderkamer binnen. Geen aanrader dus!

De voordelen van de babyfoon functie op een portofoon :

 • Eenzijdige communicatie vanaf het kind naar jou
 • Groter bereik ten opzichte van een gewone (DECT) babyfoon
 • Overal inzetbaar
 • Meer vrijheid als ouder / verzorger!

Portofoons met een babyfoonfunctie zijn een welkome aanvulling op de vakantieuitrusting! Als de portofoons ook een VOX functie hebben, kun je de portofoons ook gebruiken bij wat grotere kinderen om bijvoorbeeld contact te houden met thuis. De bediening is eenvoudig, pak de portofoon en praat erin! Als ouder kun je zo contact houden met je kinderen. En het kan overal! Thuis, op vakantie, op wintersport, op het strand, noem maar op!

 • CTCSS codes

  CTCSS codes zijn handige codes die je toe kunt kennen aan je portofoons. Wat je hiermee bereikt is dat de portofoon enkel nog berichten met deze code accepteert en doorlaat. En dat is heel handig gezien het grote aantal gebruikers dat van de 8 vrije portofoonkanalen gebruik maakt. Wil je dus een beetje prive / apart communiceren met je collega('s)? Dan kunnen de CTCSS codes je daarbij helpen. Ga in de handleiding van je portofoon na hoe je deze codes instelt op je portofoon(s).


  Met een duidelijke uitleg van de meest gebruikte portofoon functies hopen wij je wat meer inzicht te hebben gegeven in de werking van een portofoon. Heb je echter vragen over een specifieke functie of een andere vraag? Je kunt ons altijd bellen op 030-6691227 of mailen op info@portofoonwinkel.nl

  Hoe werken de accessoires van mijn portofoon? 

Op de uitgebreidere portofoons kunnen vaak allerlei accessoires worden aangesloten. De meest voorkomende accessoires worden hieronder omschreven. De accessoires die direct helpen bij de communicatie worden ook wel spreekgarnituur genoemd.

 • Portofoon Headset met PTT of VOX functie

  De headset of hoofdtelefoon is een veelgebruikt accessoire op een portofoon. Je kunt je handen vrijhouden en de portofoon in een broekzak stoppen of aan je broek klemmen met de broekriemklip. Een headset wordt over het hoofd gedragen en biedt geluid op een of twee oren. Verder is de headset uitgerust met een microfoon waar je in kunt spreken. Als je een headset met PTT functie hebt, moet je een knopje in de draad indrukken om te spreken of de PTT toets op de portofoon indrukken. De betere headsets hebben een goede ruisonderdrukking zodat je je collega('s) goed kunt verstaan en zij jou. Alle andere geluiden in je directe omgeving worden dan onderdrukt zodat de spraak duidelijk overkomt. Als je een headset hebt die de VOX functie van je portofoon ondersteunt dan kun je in de microfoon praten zonder dat je een knop hoeft in te drukken. Stel hiervoor de portofoon in op de VOX functie. Volg de stappen in de handleiding om dit te doen.  

 • Portofoon Oortje met PTT of VOX functie

  De oortelefoon (ookwel "oortje" genoemd) kom je regelmatig tegen bij beveiligingsmensen en bij portiers in uitgaansgelegenheden! Het oortje is te vergelijken met een oordopje van een discman, alleen wordt dit dopje aangesloten op je portofoon. Verder is er in de draad een microfoontje verwerkt die je op een kledingstuk kunt vastklemmen. Het oortje is compacter en discreter dan de headset, en daardoor uitermate geschikt voor mensen die bijvoorbeeld bepaalde uniformen of nette kleding dragen. Het oortje biedt geluid op een oor, soms op twee. De draden kunnen gemakkelijk worden weggewerkt onder de kleding. De luxere oortjes hebben een transparant eindstukje waardoor ze nauwelijks opvallen. Om het draagcomfort verder te verbeteren loopt het eindstukje achter het oor langs. Het gewicht is dan goed verdeeld. De microfoon kan met een PTT functie worden bediend. Sommige oortjes ondersteunen de VOX functie. Ook hier geldt: volg de stappen in de handleiding van je portofoon om de VOX goed in te stellen.  

 • Handmicrofoon met PTT of VOX functie

  Het derde accessoire dat direct bijdraagt aan een betere portofoon communicatie is de handmicrofoon. De naam zegt het al, het betreft hier een losse microfoon die je in je hand houdt. Met een snoertje is de handmicrofoon verbonden met jouw portofoon. Veel handmicrofoons zijn uitgerust met een speaker. De meeste handmicrofoons werken met een PTT (Push To Talk) functie en soms met de VOX functie van je portofoon. Stel hiervoor de VOX functie goed in op je portofoon. Je kunt de stappen volgen in de handleiding van de portofoon. De handmicrofoon is een uitkomst voor gebruikers die af en toe communiceren en dus de portofoon kunnen laten zitten. De handmicrofoon kan worden vastgeklikt op de portofoon en eraf worden geschoven op het moment dat hij nodig is. De uitgebreidere modellen kunnen worden uitgerust met een oordopje. In dat geval loopt er dus nog een draadje vanaf de handmicrofoon naar je oor. Inplaats van dat het geluid uit de speaker van je handmicrofoon komt, krijg je het geluid dan direct in je oor.  

Andere handige accessoires bij een portofoon

Graag geven wij je een toelichting op de overige accessoires en losse delen die er voor de meeste portofoons zijn. Informeer gerust bij ons of deze producten ook beschikbaar zijn voor jouw portofoon(s)!

 • Losse accu

  Extra accu's zijn erg belangrijk. Zeker als de portofoons bijvoorbeeld voor beveiliging of andere belangrijke zaken gebruikt gaan worden. Je wilt toch niet met een niet werkende portofoon zitten op het moment dat je hem nodig hebt! De meeste accu's geven een ruime werktijd en bovendien zijn ze snel op te laden. Maar het is altijd handig om een extra accu achter de hand te hebben. Bij professionele portofoons kan er vaak voor verschillende typen accu's worden gekozen. Houdt er wel rekening mee dat een accu te combineren moet zijn met de (snel)lader die je gebruikt. Weet je niet zeker of een combinatie mogelijk is? Bel ons voor uitsluitsel hierover.
   

 • (Broek)riemclip / draagclip

  Iedere portofoon is hiermee standaard uitgerust. Maar het gebeurt nog wel eens dat een klip na verloop van tijd breekt. Fijn dus om te weten dat deze clips vaak ook los verkrijgbaar zijn! De clip is een soort klem waarmee je de portofoon aan je broek (riem) kunt vastklemmen. De portofoon zit stevig vast en is altijd binnen handbereik.
   

 • Draagtas / waterdichte tas

  De draagtas is niets meer en minder dan een tas waarin je de portofoon kunt opbergen en dragen. De luxere draagtassen zijn van (kunst)leer en worden met een draaikoppeling vastgeklemd aan je broek(riem). Er zijn ook waterdichte tassen verkrijgbaar voor de betere portofoons. Deze tassen worden bijvoorbeeld gebruikt bij de brandweer en soortgelijke doelgroepen die te maken hebben met water. De portofoon is zo ook optimaal beschermd.

 • Holster

  De holster lijkt in veel opzichten op de draagtas maar is meer een soort hoes waar je de portofoon inklikt. Sommige portofoons worden standaard geleverd met een draagholster.


  Al deze accessoires maken het mogelijk dat je een compleet pakketje samenstelt van de door jouw gewenste portofoon met daarbij een selectie accessoires. Wij hebben voor jou al een aantal handige pakketten samengesteld die je op onze site kunt terugvinden. Zoek je een ander soort pakket of wil je zelf iets samen laten stellen? Dat kan altijd! Bel gerust met 030-6691227 of mail het door jouw gewenste pakket door naar info@portofoonwinkel.nl


  Wij maken graag voor jou een vrijblijvende offerte. Vergeet niet aan te geven om hoeveel portofoongebruikers het gaat. Bij afname van meerdere portofoons kunnen wij je altijd korting geven!


Portofoon pakketten

Beveiliging

Bij beveiliging komt alles aan op een goede communicatie en bereikbaarheid in iedere situatie. Of het nu om objectbeveliging, persoonsbeveiliging of eventbeveiliging gaat. Door onze pakketten uit te rusten met de meest gebruikte modellen headsets en oortjes kunt u er van opaan dat u een complete en degelijke oplossing in handen hebt. Zoekt u een discrete oplossing? Kies dan voor de oplossing van een portofoon met een oortje. Gaat het u om geluidskwaliteit en comfort? Kies dan voor een degelijke hoofdband headset bij de portofoons! Een betere coördinatie van uw beveiligingsmensen is het uiteindelijke doel! Van de merken Motorola en Kenwood zijn er verschillende oplossingen en samenstellingen mogelijk.

Verder zijn er onlangs van het merk Otto diverse professionele headsetoplossingen leverbaar die uw beveiliging compleet maken. De mogelijkheden en pakketten zullen verder worden uitgebreid. Heeft u suggesties of vragen over een bepaald pakket? Laat het ons weten via 030-6691227 of info@portofoonwinkel.nl

Naar de portofoon pakketten voor beveiliging 

Evenementen

Bij de organisatie en voorbereiding van evenementen is duidelijke communicatie tussen jou en je collega's essentieel. Ben je dat geschreeuw naar je collega's verderop ook beu?, of reizen de kosten van jouw mobieltje de pan uit? Probeer het dan eens met deze portofoons en ervaar zelf het verschil! Nooit meer zoeken naar collega's, geen vertraging door slechte communicatie. Direct, overal en altijd contact hebben met je collega's tijdens de standbouw, de organisatie en planning, het concert en bij calamiteiten. Neem de portofoons overal mee naartoe en ze worden vanzelf de standaard uitrusting van jouw organisatie!

Naar de portofoon pakketten voor evenementen
 

 • Bouw

  Werk je op een bouwterrein op grotere afstand van elkaar vandaan? Dan bieden de portofoons in deze sectie uitkomst. Zelfs als je op een smerige plek aan het werk bent waar extreem veel lawaai is. Gebruik een degelijke headset op je portofoon en bescherm je gehoor! Laat je overtuigen door de kwaliteit van deze apparatuur en vraag vandaag nog een proefplaatsing bij ons aan!

  Naar de portofoon pakketten voor de bouw 

 • Motorpakketten

  Het komt nog regelmatig voor dat motorrijders met elkaar communiceren via gebaren. En hoe kan het ook anders op een motor en met een helm over je hoofd? Nou, dat kan inderdaad anders! Er zijn nu zelfs voor deze situaties speciale headsets ontwikkeld die op een portofoon kunnen worden aangesloten. Zo kun je als motorrijder moeiteloos contact onderhouden met al je vrienden op de motor. Of tussen berijder en passagier, dat kan natuurlijk ook. Ook op grotere afstand werken de degelijke oplossingen prima!

  De headset wordt eenvoudig weggewerkt in de helm en de portofoon kan ergens aan een kledingstuk of in een jaszak worden gedragen. Simpel en doeltreffend. En bijkomend voordeel is dat de portofoons ook voor allerlei andere doeleinden te gebruiken zijn. Ook als je de motor laat staan kun je de portofoons meenemen en gebruiken wanneer je wenst. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

  Naar de portofoon pakketten voor de motor

 • Paardrij instructie

  Bij het geven van paardrijlessen zijn portofoons een uitstekend hulpmiddel. Rust de instructeur uit met een portofoon en VOX headset en geef iedere berijder een portofoon met oortje mee.

  Je kunt het aantal portofoons aanpassen aan het aantal leerlingen dat je op dat moment hebt. Al jouw instructies komen duidelijk over en indien gewenst kan een leerling iets terugzeggen. Hoe groot het trainingsveld ook is, met deze oplossing komt je letterlijk een heel eind! Afhankelijk van je wensen kun je nog besluiten om de set uit te breiden met waterdichte tassen en extra accu's voor de langere trainingssessies. Wij stellen graag een pakket op maat voor je samen. Bel voor een scherpe offerte met 030-6691227 of mail naar info@portofoonwinkel.nl

  Naar de portofoon pakketten voor paardrij instructie

 • Bedrijfshulpverlening BHV

   Bij bedrijfs hulp verlening (BHV) komt het aan op goede coördinatie en onderlinge communicatie tussen collega's. Zoek je een praktische en degelijke oplossing om jouw interne communicatie tijdens calamiteiten te verbeteren? Dan is de sectie BHV de plek om te zoeken. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen voor de passende oplossing van jouw wensen. In de Nederlandse wetgeving is vastgelegd dat ieder bedrijf een degelijke BHV planning / regeling dient te hebben. Leg jouw situatie aan ons voor en wij adviseren je graag bij het kiezen van de juiste portofoons en headsets voor jouw BHV oplossing.


  De portofoons in deze sectie zijn uitermate geschikt voor BHV toepassingen. Ze bieden een goed zendbereik, zijn schok- en waterbestendig en zijn uitvoerig getest in de meeste zware gebruiksomstandigheden. Ook in de meest lastige situaties kun je op je portofoon vertrouwen. Een headset met spraakgestuurde VOX functie kan hierbij een uitkomst zijn. Zo heb je je handen altijd vrij tijdens het communiceren. Optioneel zijn bij de diverse portofoons draagtassen verkrijgbaar zodat je ook de portofoon zelf eenvoudig aan een kledingstuk kunt bevestigen. Een prima oplossing voor bijvoorbeeld de EHBO'ers en de ontruimers!

  Naar de portofoon pakketten voor Bedrijfshulpverlening BHV
   

 • Peltor oplossingen

  Het merk Peltor staat bekend om de uitmuntende kwaliteit gehoorbeschermers die zij produceert. Het mooie van deze Peltor headsets is, dat ze ook toe te passen zijn op een portofoon! Middels een verloopkabeltje kan een Peltor headset eenvoudig worden gecombineerd met bijvoorbeeld een Kenwood portofoon. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en kijk alvast naar de pakketten en verschillende modellen Peltor headsets die wij jou kunnen leveren!

  Tevens zijn er Peltor headsets leverbaar met ingebouwde portofoon. Geen kabels en portofoonkastjes meer! Vraag een proefplaatsing aan voor de Peltor Lite-Com headsets.

  Naar de portofoon/Peltor oplossingen
   

 • Babyfoon oplossingen

  De portofoon(s) met specifieke babyfoon functie kun je vinden onder deze optie op onze site. De praktische oplossing voor vakantie, wintersport en iedere andere gelegenheid! Voordelig geprijsd en overal inzetbaar zonder dat u afhankelijk bent van een stopcontact! De werking is bijzonder simpel. Plaats een portofoon bij het kind in de kinderkamer en houd zelf een portofoon bij de hand. Zorg ervoor dat beide portofoons ingesteld staan op de babyfoon. Voor een uitgebreidere uitleg kun je terecht bij de producten zelf of op deze pagina.
   

  Naar de babyfoon oplossingen


  Portofoonwinkel heeft ook Megafoons

  Het was je misschien al opgevallen. Op onze site kom je ook Megafoons tegen! Handige luidsprekers waarmee je direct een groot publiek kunt aanspreken en jezelf verstaanbaar kunt maken. Het assortiment bestaat uit professionele TOA, Monacor en Skytronic megafoons. Een aantal modellen zijn met name geschikt voor BHV- en evenementenorganisaties. 

  Naar de megafoons
     Bel voor meer informatie of voor een offerte met 030-6691227.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie