Home - Product informatie - Portofoons Algemeen - Portofoons reinigen en desinfecteren

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1227

Start een chatgesprek


 

Portofoons reinigen & desinfecteren

Portofoons reinigen en desinfecteren

Portofoons worden in vrijwel alle werkomgevingen door meerdere personen gebruikt. Maar u wilt natuurlijk niet dat daarmee ook bacteriën en virussen van hand tot hand gaan. Het is daarom zeer belangrijk om de portofoons regelmatig te reinigen en eventueel te desinfecteren. Helemaal nu we te maken hebben met het Coronavirus (COVID-19) en we verspreiding hiervan zoveel mogelijk willen beperken.
 

Hoe reinig ik een portofoon?

Wanneer u portofoons reinigt, is het verstandig om rubberen wegwerphandschoenen aan te trekken. Deze gooit u na gebruik direct weg en u raakt hiermee niet uw gezicht aan, zodat u minder kans heeft op besmetting. Voor de zekerheid kunt u daarna nog uw handen goed wassen met water en (desinfecterende) zeep. Echter zijn niet alle desinfecterende middelen en schoonmaakattributen geschikt om uw portofoon mee te reinigen. Hieronder vindt u daarom advies van verschillende portofoonmerken over hoe u de portofoons het beste schoonmaakt.* Heeft u naar aanleiding van de adviezen en instructies nog vragen of staat het merk van uw portofoon er niet tussen? Neem dan contact op met de fabrikant.
 
Motorola >>
 
Hytera >>

 
 

Desinfecteren met behulp van UV-licht

Met korte golf UV-licht (UV-C) kunnen portofoons en accessoires gedesinfecteerd worden. Diverse virussen en bacteriën zijn namelijk niet bestand tegen dit krachtige licht. Het UV-C licht is echter wel schadelijk zijn voor huid en ogen. Daarom dient u bij gebruik van een dergelijke UV-lamp altijd voorzichtig te zijn.
Spectroline DeGERM-inator UV Desinfectie Lamp Spectroline CellBlaster UV Desinfectie Apparaat
Spectroline DeGERM-inator UV Desinfectie Lamp Spectroline CellBlaster UV Desinfectie Apparaat
Handig voor de desinfectie van portofoons
Krachtige kortegolf (254nm) UV lamp
Doodt diverse bacteriën en virussen**
Compact: 22,3 cm lang, weegt 290 gram
Met AC voedingsadapter, nylon reisetui en draagriem
Handig voor de desinfectie van portofoonaccessoires
Krachtige kortegolf (254nm) UV lamp
Doodt diverse bacteriën en virussen**
Compact: 16,5x10,2x2,5 cm inhoud, weegt 400 gram
Met AC voedingsadapter*Portofoonwinkel.nl en KommaGo B.V. zijn niet aansprakelijk voor eventuele materiële schade of anderszins nadelige gevolgen die onverhoopt onstaan door het opvolgen van de adviezen en instructies. Houd er rekening mee dat bijtende stoffen schade kunnen aanbrengen aan apparatuur en vermijd het contact tussen vloeistoffen en niet-waterdichte onderdelen zoals connectoren. En boven alles: let op uw eigen veiligheid en die van anderen om u heen.

**Note van de fabrikant: De DeGerminator en CellBlaster zijn in het laboratorium getest op gewone bacteriën en andere veel voorkomende virussen. De DeGerminator en CellBlaster zijn nog niet getest op het COVID-19 Coronavirus. Kortegolf UV licht (UV-C) is een aanbevolen desinfectiemethode van de CDC, meest recentelijk voor het filteren van gezichtsmaskers (FFR's). Lees meer over COVID-19 en het voorkomen van verspreiding op de websites van de CDC en WHO, waaronder deze website.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie