Home - Product informatie - Portofoons Algemeen - Portofoons in retail

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1227

Start een chatgesprek


Portofoons in de retail en horeca

Portofoons in retail en horeca

Portofoons zijn belangrijk voor goede communicatie in winkels en horecaomgevingen. Wij krijgen dan ook vaak de vraag of wij kunnen zorgen voor een portofoonsysteem dat perfect aansluit op diverse wensen en behoeften. Op deze pagina leggen wij u uit waar u op moet letten bij de aanschaf van portofoons en wat portofoons u kunnen opleveren in de retail en horeca. 

Waar moet u op letten?

Over het algemeen moeten portofoons in retail en horeca aan een aantal zaken voldoen, met name met betrekking op de dienstverlening en het comfort van het personeel. Vraagt een klant bijvoorbeeld naar een product, dan moet dit snel kunnen worden nagevraagd bij een collega. En minstens zo belangrijk is dat dit aan het einde van de werkdag net zo snel kan als in de ochtend. Met andere woorden: een portofoon moet gebruiksvriendelijk zijn en de werkzaamheden niet belemmeren. Samenvattend zijn er voor winkels en horeca vier kernbehoeften:

 
...  
Compact en onopvallend ... Gebruiksgemak

Een compacte portofoon zorgt voor een grotere mobiliteit van de werknemer. Hierdoor worden vragen of problemen op de werkvloer snel opgelost. Ook ten behoeve van uitstraling is het belangrijk dat een portofoon onopvallend onder de werkkleding kan worden gedragen.
 
...

Voor het personeel, zeker voor uitzendkrachten en parttimers, is gebruiksgemak prioriteit nummer één. Des te gemakkelijker het menu van een portofoon, des te sneller kan de klant worden geholpen. Het moet enkel een kwestie zijn van 'inschakelen en aan de slag!'

 
 
...
Gemakkelijk uitbreidbaar
...
Koppelbaar aan headsets
Een retail portofoonsysteem moet eenvoudig uit te breiden zijn. Iedere kassamedewerker of bediende moet er immers eenje hebben. Wanneer uw winkel of restaurant groeit, kunt u simpelweg nieuwe portofoons kopen die meteen werken met uw oude toestellen. 
...

Omdat een portofoon door meerdere mensen gebruikt wordt (bijvoorbeeld bij ploegenshifts), moet er een uitgang zijn voor verschillende soorten headsets. Zo kan elke medewerker een headset dragen die voor hem of haar het meeste draagcomfort heeft.
 
    
   
Kenwood Pro-Talk TK-3601D
Zeer compact
8 kanalen met versleuteling
500mW zendvermogen


Koop nu
Robuust, compact, met display
16 analoge + 32 digitale kanalen
500mW zendvermogen


Koop nu
Stof- en spatwaterdicht
8 kanalen
500mW zendvermogen


Koop nu

De voordelen van portofoons

Wanneer een portofooninstallatie voldoet aan de kernbehoeften kunnen ze een aantal grote voordelen opleveren in retail en horeca:

  • Een snellere en efficiënte communicatie
  • Een hogere klanttevredenheid
  • Een grotere veiligheid
   
Snellere communicatie 
Hogere klanttevredenheid
Grotere veiligheid

Portofoons zorgen voor een snelle en efficiënte communicatie tussen collega’s. Personeel kan eenvoudig mobiel blijven tijdens een gesprek en is niet gebonden aan logge DECT telefoons. Bijkomend voordeel van portofoons is dat het management het gespreksverkeer kan monitoren. Problemen en onnodige vertragingen in personeels-communicatie kunnen zodoende snel worden opgespoord en verholpen.
De hierboven genoemde snelle communicatie zorgt naast een beter gespreksverkeer tussen collega’s ook voor een hogere klanttevredenheid. Zo vormen portofoons een mooi alternatief voor de klantonvriendelijke intercom, die soms voor aardig wat geluidsoverlast en irritatie kan zorgen. De efficiënte communicatie levert daarnaast kortere wachttijden op en een snellere klantbediening.
 
Portofoons in retail en horeca dragen hun steentje bij aan een veiligere werkomgeving. Er kan snel gereageerd worden op incidenten, zoals winkeldiefstal of een medisch incident bij een werknemer of klant. Portofoons zijn ook inzetbaar voor de bedrijfshulpverlening (BHV). Wij verwijzen u graag naar deze pagina omdat BHV portofoons andere, specifieke eigenschappen moeten bezitten.
 

Draadloze communicatie headsets

Naast portofoons zijn ook draadloze communicatie headsets een uitkomst voor in de retail en horeca. Hiermee is direct contact via de draadloze headset mogelijk, zonder dat men extra apparatuur als een portofoon hoeft te dragen. Zeer gebruiksvriendelijk dus!
 


 
VOCOVO Go Starter pakket

Compleet draadloos
Geen kabels of extra apparatuur
Comfortabel en lichtgewicht
Incl. groepslader, basisstation, PoE-injector


Koop nu


Neem contact met ons op

Stuur een email naar   info@portofoonwinkel.nl  Of gebruik onderstaand formulier

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie