Home - Product informatie - Portofoons Algemeen - Megafoon kopen

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1227

Start een chatgesprek


Megafoon kopen

Een megafoon is niets anders dan een versterker en een bijpassend luidspreker die gecombineerd zijn tot één handzaam en robuust mobiel apparaat. Het voordeel van megafoons is dat ze onafhankelijk van netwerken of netvoeding werken en dus op iedere locatie kunnen worden ingezet. Een megafoon is daarom ideaal voor evenementen, BHV of andere toepassingen waarbij veel mensen samenkomen en de communicatie helder moet verlopen. Een megafoon kopen is een goede investering, maar waar moet u op letten? Toa megafoon

Aandachtspunten megafoon kopen

Er zijn drie grote aandachtspunten waar u op moet letten bij de aanschaf van een megafoon. Deze punten zijn bepalend voor de keuze van uw megafoon.

Uitgangsvermogen
Het uitgangsvermogen (wattage) van een megafoon bepaalt grotendeels het bereik dat u met een megafoon zult hebben. Wilt u over grote afstanden communiceren of de megafoon in een drukke omgeving met veel mensen gebruiken? Dan is het aan te raden om een megafoon te kiezen met een minimaal uitgangsvermogen van 25 Watt. Bij het kopen van een megafoon geldt in principe: hoe hoger het wattage, hoe beter de geluidskwaliteit en verstaanbaarheid.
Bediening
Bij de keuze voor een megafoon speelt de bedieningswijze een rol. De meest compacte en lichte megafoons bedient en draagt u middels een pistoolgreep. Grotere megafoons zijn doorgaans uitgerust met een aparte microfoon aan een krulsnoer. Deze megafoons zijn comfortabel over uw schouder dragen met een schouderriem of u plaatst ze op een voertuig. Professionele megafoons zijn ook op een mast of aan een muur te bevestigen en met een draadloze of bedrade microfoon te bedienen.
Vexus megafoon
Voeding
Een megafoon kopen betekent ook letten op de voedingswijze van het apparaat. Alle megafoons worden standaard door batterijen gevoed. Wel is het altijd van belang om alleen de aanbevolen batterijen te gebruiken. Professionele megafoons zijn vaak ook via een 12 Volt autolader of via netstroom op te laden.

Megafoon kopen, welk merk?

Portofoonwinkel biedt een uitgebreid assortiment aan megafoons, waarbij we twee merken willen uitlichten. Beide merken bedienen een ander segment.
  • Instap- en middensegment
    Vexus megafoons zijn vriendelijk geprijsde modellen voor het instap- en middensegement. Deze megafoons zijn uitstekend geschikt voor kleinschalige evenementen en situaties en hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding.
  • Hoog segment
    TOA megafoons zijn de betere megafoons op de markt en blinken uit op het gebied van geluidskwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. TOA megafoons zijn ideaal voor professionele omgevingen en BHV.

Meer informatie

Wilt u een megafoon kopen, maar u bent op zoek naar meer informatie? Of heeft u specifieke vragen over bepaalde modellen? Neem vrijblijvend contact op met de productspecialisten van Portofoonwinkel via 030 669 1227.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie